Ajándék a borbarátnak

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

M.B.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mielőtt hosszas tűnődésbe kezdenénk, hogy mi lenne az a meglepetés a karácsonyfa alá, ami kellőképpen személyre szabott, esztétikus de mégis praktikus, íme néhány javaslat azoknak, akik szeretik az ünnepi vacsorát egy jó bor társaságában elkölteni, vagy egyszerűen csak szeretnének másokat is közelebbről megismertetni ezzel a borok világával.

A karácsonyi asztal különleges dísze lehet egy szép formatervezett pohárkészlet, amelynek pozitív jellemzői korántsem merülnek ki ennyiben.

Talán nem is gondolnánk, hogy mennyi minden múlik azon, milyen pohárból fogyasztjuk el a gondosan kiválasztott palack borunkat. A borospohár készítésnek külön tudománya van, amelyet több generáció tapasztalataira építve kísérleteztek ki. Mindezt azzal a céllal, hogy a borkedvelők igényeit kielégítve, a legmagasabb fokú ízharmóniát nyújtsa a borok fogyasztása.

A forma fontos szerepet játszik az illatok vezetésében, másik feladata, hogy nyelvünk jó részére irányítsa a benne lévő folyadékot. Éppen ezért borfajtánként más és más az ideális pohár formája, térfogata, átmérője és a kristály vastagsága. Azon borkedvelők körében, akiknek hiányzik gyűjteményükből egy különleges kialakítású borospohár vagy készlet, biztosan nagy sikert arat az ötlet.

Az árak elég széles skálán mozognak, mindenki megtalálhatja a magának megfelelőt. Talán érdemes úgy választani, hogy ne kelljen elzárva tartani. A nagyobb borszaküzletek borászati kiegészítői között biztosan rálelünk a nekünk megfelelő darabokra.

A Bortársaság boltjaiban három elterjedt márka - Riedel, Schott-Zwiesel és Vino Grande-Spiegelau - pohárkollekcióját szemlélhetjük meg közelebbről. Ha már ott járunk, a kiegészítők mellett különleges borok között is válogathatunk szeretteink számára, illetve klubtagsággal is meglephetjük őket.


Deluxe Magazin


Korábban:

Pohártesztelés

Az italok professzorai

A bor élvezete

Jó borok társaságában

Megjelent a legújabb magyar borkalauz

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5