A 2006-os téli olimpia időmérői

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A 2006. február 10. és 26. között, immáron 20. alkalommal megrendezésre kerülő téli olimpiai játékoknak ezúttal Torino ad otthont. Bár még 79 nap van a játékok megkezdéséig, a hivatalos időmérőket szállító cég már bemutatta a neves eseményre dedikált karóra kollekcióját.

A 2006-os téli olimpiai játékok hivatalos időmérője az 1848-ban alapított Omega óragyár. A svájci cégnek már van referenciája a nagy precizitást megkívánó sportesemények időmérésében, hiszen az 1932-as Los Angeles-i játékok óta már 21 olimpiának volt hivatalos időmérője. A 2006-os torinoi olimpia tiszteletére pedig három különböző, limitált szériás kronográfot hoznak forgalomba. A gyár szakemberei mindhárom modellnek ismert és népszerű Omega órákat választottak donorként.

Ezek zászlóshajója a mindössze 26 példányban megjelenő Speedmaster Rattrapante. A karóra 100 méterig vízálló, polírozott acéltokjába egy csodálatos, kronométer pontosságú mechanizmust helyeztek a készítők. A részben saját fejlesztésű, automata szerkezet részidőmérős stopperfunkcióval is bonyolított. A klasszikusan elegáns, bőrszíjas karóra számlapján olvasható a "Torino 2006" felirat, a limitált szériát pedig a nagyméretű tok hátlapján található "01/26" jelzés tanúskodik.

Az előző modell ellenpontjaként alkotta meg az Omega a szintén Speedmaster családba tartozó Reduced nevű modell limitált változatát. Az előzőnél egyszerűbb, 3220-as jelzésű automata szerkezettel készített óra tokja 30 méteres vízállóságot biztosít. A stopperfunkcióval bonyolított karóra számlapján kék felirat jelzi az olimpiai vonatkozást. A 2006 darabra korlátozott modell hátlapján a "0001/2006" számsor olvasható.

Mintegy arany középútként is értelmezhető a kollekció harmadik darabja, amely az Aqua Terra családból eredeztethető, s az előzőkhöz hasonlóan szintén stopperfunkciós kiegészítést nyert. A 3301-es, kronométer pontosságra szabályozott kaliber az Omega gyár egyik legnevesebb szerkezete. Ennek a 150 méterig vízálló tokban készített karórának a számlapján is megtalálható a torinoi játékokra vonatkozó utalás. A 206 darabos szériában készülő modell hátlapjára a "001/206" számsort vésték a gyár szakemberei.

Az Omega gyárban a sportkedvelők szívére oly mágikusan ható, színes olimpiai karikákat is a modellek szerves részévé tették. Mindhárom darabnál a stopperfunkcióhoz tartozó központi másodpercmutatók végein látható az egybefonódó öt kicsi karika.


Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin


Korábban:

Orosz szépségek svájci órái

A sikeres expedíció kellékei

Karórák a Forma1-ben

Autók, pilóták, karórák

Órák a tengeren

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5