Lőrincz György nyerte a Hamvas-fürt bordíjat

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Lőrincz György egerszalóki borász vehette át a Hamvas-fürt bordíjat Molnár Pál újságírótól, a kuratórium elnökétől. A díjat - Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrász Hamvas Béláról készült bronzplasztikáját - a Vármegye Szalonban november 16-án, egy héttel a verseny után adták át a St. Andrea pincészet vezetőjének.

A rendezvényen mintegy száz borkedvelő volt jelen, s tekinthette meg az első Hamvas Béláról készült szobrot, Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrász kisplasztikáját. A Miska-kancsót - hagyományos borkínálásra alkalmas edényt - formázó díjon az író képmása egy szőlőfürt társaságában látható, így a szellemisége áthatja a belé töltött nedűt. A bor filozófiája című esszé 1968-ban elhunyt írójáról egykori tanítványa, Darabos Pál beszélt a rendezvényen. Elmondta, hogy Hamvas mint raktáros hajnalonként írta remekműveit, mielőtt lapátokat osztott ki egy-egy hazai erőmű-beruházás munkásainak.

A Hamvas-fürt bordíjról - egy meghívásos borverseny keretében - egy héttel korábban döntöttek a pályázó száraz fehérborok vakkóstolásával a bírálók. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott elismerésért jövőre a vörösborok, az azt követő évben a természetes édesnemes borok, illetve azok termelői versenyeznek.

Forrás: deluxe.hu
Mészáros Gabriella ismerteti az eredményt
Az elismerést elsőként dr. Lőrincz György - a Pannon Bormíves Céh tagja - vehette át a St. Andrea pincészet Olaszrizling Szóláti 131/17 névre keresztelt 2003-as évjáratú boráért.

A megalkuvást nem ismerő termelő nemcsak a fehér borairól híres világszerte: legendás a szakmában a Merengő nevű bikavér, de a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Merlot is kiváló minőségben érik a St. Andrea birtokon.


Deluxe Magazin


Korábban:


Déli ízek és északi borok találkozása

Szent Andrea Pincészet

Beszámoló az egri bormustráról

Bikavér ünnep Egerben

Az egri borvidék

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5