Veuve Clicquot, a dámák pezsgője

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

D.N.E.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A pezsgő eleganciája elsősorban a könnyedség és a karakteresség egyensúlyában rejlik. A Veuve Clicquot-ház sikere is miden bizonnyal annak a harmónia iránti fejlett érzéknek köszönhető, amellyel fenntartják az újítás és a hagyomány közötti egészséges arányt.

Mint minden meghatározó Champagne-i birtok, a Veuve Clicquot-nak is szüksége van otthonra, egy épületre, ahová kötődik, és amelynek falaiból árad a hagyomány. A ház presztízsének és tradíciójának mai fényét az alapító menye, Barbe Nicole Ponsardin alapozta meg, amikor férje korai halálát követően a korabeli szokásokat felrúgva, 1805-ben átvette a birtok irányítását, és ezután sikerrel vezette azt évtizedekig.

Madame Clicquot korának egyik leghíresebb üzletasszonya volt, a kortársaktól kapott La Grande Dame, azaz nagyasszony elnevezés is erre utal. A cég fennállásának kétszázadik évfordulóján díjat alapítottak tiszteletére: a Veuve Clicquot Businesswoman Award-ot 1972 óta nyerhetik el az arra érdemes üzletasszonyok.

A Veuve Clicquot palack kecses alakja, keskeny nyaka valóban nőiességet sugall. A ház ezt a hatást minden lehetséges eszközzel tovább erősíti. Ebből a szempontból extravagáns és kecses külalakjával a kollekció La Grande Dame nevű tagja jelenti a csúcsot. A dáma mellett most a Brut pezsgők is nyakig felöltözve, modern és mégis elegáns ruhában várják a randevút.

A sárga öltözet, az úgynevezett Ice Jacket egy jégakkuhoz hasonlóan működő speciális hűtőborítás. A búvárruhák anyagának felhasználásával érik el, hogy az ital két órán keresztül bárhol a megfelelő hőmérsékleten maradjon, így ez az újítás a szabadság élményével ajándékozza meg a fogyasztókat. Az Ice Jacket 8 fokon tartja a palackot, ám ez a hőmérséklet a Veuve Clicquot Brut pezsgőhöz lett tervezve, az évjáratos pezsgőik fogyasztását valamivel magasabb, 10 fok körüli hőmérsékleten ajánlják.

A ház nem száll vitába senkivel arról, hogy a hagyományos pezsgőhűtési eljárás - a jeges vízzel töltött pezsgősvödör a legmegfelelőbb és leghatásosabb. Ők mindössze alternatívát kínálnak azoknak, akik olyan körülmények között szeretnék élvezni az apró, de intenzív gyöngyök nyújtotta örömöket, ahová nem tudunk jeget vagy hűtőszekrényt vinni.

A ház kollekciójának legjellemzőbb darabja a sárga címkés Brut pezsgő. Nem véletlen, hogy ehhez tervezték az Ice Jacketet, hiszen a Brut a Veuve Clicquot stílusának vezérfonala és összegzése is egyben. A minőséget az 50 premier- és grand cru birtokról származó alapborok szavatolják. A frissesség és a teltség közötti teljes harmóniát nyújtó nedűt a pinot noir fajta uralja. Ennek határozott struktúráját a pinot meunier kerekíti, a fineszt és eleganciát pedig az egyharmad rész chardonnay-tól kapja. A visszafogott, gyümölcsös illat és a kiváló egyensúly miatt fogadóital, aperitif vagy halak kísérője egyaránt lehet.

A Demi-sec szintén a három hagyományos fajtából készül. Aranysárga színét és a gazdag, érett gyümölcsökre emlékeztető ízjegyeket annak köszönheti, hogy összetételének 15-25 százalékát érlelt borok teszik ki. Maradékcukor tartalma miatt kerek és lágy gyümölcsös desszertekhez is kiválóan alkalmas.

A ház 1810 óta a jó években évjáratos pezsgőket is készít, az adott esztendő 20 különböző premier- és grand cru birtokról származó alapboraiból. Ezek kétharmad részét kékszőlőkből, egyharmad részben pedig chardonnay fajtából préselik. A 18. század vége óta készülő rosé pezsgő színét a 10-15 százaléknyi Bouzy-ból érkező vörösbortól kapja. Különlegességét a hosszú lecsengése és gazdag struktúrája jelenti, ezért a fűszeres halakon és a tenger gyümölcsein kívül a fehér húsokkal is kiválóan párosítható.

A La Grande Dame prestige cuvée a pezsgők világának egyik leghíresebb hölgye, Barbe Nicole Ponsardin emléke előtt tiszteleg. Az egyedülállóan komplex gyöngyöző ital - melynek alapborát nyolc tradicionális Grand Cru chateau adja - piacra kerülése előtt legalább hat évet pihen a mészkőbe vájt pincékben. Selymes, minerális jegyeket is tartalmazó íze bármely vacsorához megadja az elegáns alaphangot.

Deluxe Magazin


Korábban:


Francia pezsgőgyáros a borfesztiválon

Prémium pezsgő hétszázezerért

Aranyruhában a világ legdrágább pezsgője

Precíz pezsgők

2004 a pezsgőfogyasztás rekordéve volt

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5