Gál Tibor régi borai a csúcson

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Molnár Eszter

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Gundel étteremben adtak ízelítőt régi és új boraikból a sajtó és a szakma képviselőinek a Gál Tibor Pincészet örökösei és gondozói november 15-én. A Labirintos Pince mélyéről előkerült régi évjáratú boraik (1997-től a 2000-es évjáratig bezárólag) már várták az alkalmat, hogy megmutathassák magukat, s most exkluzív csomagolásban, új megjelenéssel ajánlják magukat borkedvelő fogyasztóik figyelmébe.

A sajtótájékoztatón jelen volt Gál Tiborné Ibolya, aki elszántan igyekszik továbbvinni azt a művet, melyet férje alkotott. Munkájában sok segítője is van. Nagyobbik fia, ifjabb Gál Tibor jelenleg a Corvinus Egyetem borász képzésén tanul immár második éve, s mint azt az általa bemutatott bornál kiderült, nem hiába. Kisebbik fia, Gál Zsombor két év múlva érettségizik és közgazdasági pályára készül, bár ő is teljes magabiztossággal vezetett be minket egyik borcsodájuk rejtelmeibe. Gál Tibor korábbi munkatársai, borászkollégái, kikkel együtt járták a világot és együtt dolgoztak, most viszik tovább, amit együtt elkezdtek.


A Gál Tibor Pincészet az Egri borvidék egyik vezető, 1993 óta működő borászati vállalkozása, amely fő feladatának tekinti a borkultúra és a tradíciók újraélesztését a legmodernebb borászati eljárásokkal ötvözve. Gál Tibor elsőként ismerte fel a borvidéken a terroir típusú borászkodás jelentőségét, szakmai tapasztalata alapján az igazán erre a területre való fajtákat és klónokat kiválogatva. Céljuk az egyedi stílusú, már eredetvédett Egri Bikavér hírnevének visszaállítása, valamint a tradicionális magyar fajtákon kívül a nemzetközi fajták - Pinot Noir, Chardonnay, Viognier, Syrah - Magyarországon való meghonosítása és a fogyasztókkal való megismertetése.

Szeretnék boraikon keresztül megmutatni azt a fejlődési folyamatot, történeti áttekintést, amely a kezdetektől, 1994-től napjainkig tart. Úgy gondolják, hogy a Gál Tibor által megalkotott borokat meg kell mutatniuk, melyekben alkotójuk szíve-lelke, folyamatosan fejlődő szaktudása, a szőlőfajtákon végzett kísérletek hűen tükröződnek, méltón képviselve a palackokban testet öltő szellemi örökséget.

A borválogatás gesztus a borszeretők felé, akik érdeklődve kísérték nyomon Gál Tibor felfelé ívelő pályáját, és azok számára is, akik most ismerkednek boraival és kíváncsiak a múltra. A fejlődés bemutatása bizonyítékul szolgál arra, hogy van jelen és jövő a Gál Tibor által elképzelt úton haladva.

A hét különböző összeállításból 100-100 darab készül. A hármas fadobozokba csomagolt, minden igényt és kíváncsiságot kielégítő válogatás november végétől kapható a pincészetben és a Budapest Bortársaság borszaküzleteiben, így nagyszerű karácsonyi ajándék lehet a borok kedvelőinek és gyűjtőinek egyaránt.


Deluxe Magazin


Korábban:


Eger a hónap borvidéke

Újra magyar bor a Lufthansa fedélzetén

Gál Tibor emlékbor

Magyar borok a világ legjobbjai között

Magyar szenzáció Bordeaux-ban

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5