A Kék Szív története

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Néhány beszámoló Eugénia Kék Gyémátjaként emlegeti a követ, jóllehet semmi bizonyíték nincs arra, hogy a kő valóban a császárné tulajdonát képezte volna. Annyi biztos, hogy a ritka mélykék, 30,82 karátos gyémántot párizsi mesterember csiszolta szív alakúra valamikor 1909-1910 között.

A dátumnak abból a szempontból lenne jelentősége, hogy ez alapján világossá válna, Afrikából vagy Indiából származik-e a nyers gyémánt. Cartier a követ 1910-ben vásárolta meg, és adta tovább egy argentin asszonynak, Unzue-nénak. Ebben az időben a kő gyöngyvirágcsokor-szerű foglalatban volt.

A Kék Szív 1953-ban a Van Cleef & Arpels cég tulajdonába került, ők medálként állították ki. A medál és a nyaklánc együttes becsült értéke akkor 110 millió forint volt. Van Cleef & Arpelstől egy európai nemesi család vásárolta meg, de a kő már 1959-ben gazdát cserélt, és Harry Winston tulajdonába került. Öt év múlva Marjorie Merriweather Post vette meg a Kék Szívet, immár gyűrűbe foglalva. A kő egy platinagyűrű központi köve, amelyet 25 kisebb fehér gyémánt vesz körül. Post asszony végül a washingtoni Smithsonian Intézetnek adományozta a különleges gyémántot, ahol napjainkban is megtekinthető.

A Kék Szív egyike a három leghíresebb kék gyémántnak, a másik kettő a 27 karátos élénk kék Örökkévalóság Szíve és a 45 karátos mély szürkés-kék Remény. A Kék Szív hivatalos színfokozatát még nem állapították meg, valószínűleg ez is az élénk kék kategóriába esik.


Deluxe Magazin


Korábban:

A Jubileum

A kanálkészítő gyémántja

Kék Mágia

A Sah

A Régens

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5