Kovács Ákos borpatikát nyit

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kovács Ákos Tiffán Zsolt borosgazdával és Urbán Dezső mérnökkel közösen alapította az Andante Borpatikát, amelynek dedikálással egybekötött megnyitója november 11-én, Szent Márton és az újbor napján lesz. Az Andante Borpatika várhatóan november 12-én nyílik meg a boros közönség előtt.

Kovács Ákos Urbán Dezső és Tiffán Zsolt sokévi közös gondolkodása, tervezése öntött formát mostanra a borpatika képében. Vállalkozásuk célja a művészetek és a bor kapcsolatának bemutatása, a minőségi borfogyasztás szolgálata, olyan borkulturális zarándokhely létrehozása, ahol az érdeklődő nem csak kóstolók, tanfolyamok keretében, hanem irodalmon, zeneműveken keresztül is közelíthet a borhoz.

Az alapítók elsődleges célként tűzték ki a legjobb minőségű magyar borok és azok kultúrtörténeti vonatkozásainak megismertetését a fővárosi közönséggel. A helyiség elhelyezkedése az idegenforgalom kiszolgálására is lehetőséget nyújt, kulturált környezetben, színvonalas vendéglátás keretében mutatva be a kiváló magyar borokat, hungarikumokat a külföldi érdeklődőknek is.

Az Andante Borpatika komplex működésének alapötlete Kovács Ákostól, az énekes-dalszerzőtől ered, ő a vállalkozás művészeti- és marketingvezetője. A kereskedelmet az ország egyik legrangosabb bortermelőjére, Tiffán Zsoltra bízták. Az üzlet irányítója Urbán Dezső lesz, aki jelenleg a borpatikának otthont adó műemléképület átalakítási munkáit szervezi és felügyeli.

A borkultúra kis követségén az összes érzékszervünket megdolgoztatják majd: a borok kóstolása közben a fülünknek is lesz feladata. A helyiségben egy pódiumszínpad is helyet kapott, ahol többek között Eperjes Károly felolvasóestjeit és Berecz András meséit hallgathatják meg rendszeresen a látogatók.


Deluxe Magazin


Korábban:

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Jamie Oliver borszakértője Magyarországon

Egy csepp Toscana Budapesten

Jó borok társaságában

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5