A New York-i Michelin-csillagok

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Európán kívül elsőként négy New York-i étterem nyerte el a legmagasabb, három csillagos minősítést a Michelin étteremrangsorában. A világ egyik legkomolyabb vendéglátó-kitüntetése több mint száz éves története során eddig mindösszesen 54 éttermet részesített ebben az érdemben.

A Michelin kiadó-igazgatója, Jean-Luc Naret az amerikai nagyváros gasztronómiai hírnevével magyarázta az étteremkalauz tengerentúli terjeszkedését. A cég álruhás alkalmazottai végiglátogatták tehát a város éttermeit, ahol a Le Bernardin, a Per Se, az Alain Ducasse és a Jean-Georges konyháját minősítették olyan különlegesnek, amelyek megérik a nagy utazást.

Az Amerikába érkezett Michelin-nek persze maga felé hajlik a keze: a három csillaggal jutalmazott éttermek kivétel nélkül franciás ízvilágot képviselnek: a konyhafőnökök között is csak egyetlen amerikai van: Thomas Keller, aki szintén frankföldön tanult, majd Napa-völgybeli francia éttermével lett híres.

A város feltérképezésekor további négy étterem két csillagot kapott, 31 pedig egycsillagos kitüntetésben részesült. Többségük francia stílusú étterem, de akad köztük egy avantgarde sushi-bár is. New York 23 ezer étterme csillag nélkül maradt. A bibendumos cég tervei között további amerikai városok feldolgozása is szerepel.

A francia gumigyár 1900-ban döntötte el, hogy a motorizáció népszerűsítése érdekében Európa legjobb éttermeibe elvezető útikalauzokat ad ki. A minősítés azóta az egyik legkomolyabb elismeréssé vált az európai séfek körében. A világ 54 háromcsillagos étterme közül minden második Franciaországban található.

Magyarországon egyelőre sajnos csak remélhetjük, hogy amikor a vezető európai gumigyár legközelebb hozzánk küldi az álruhás gourmandokat, valóra válik a hazai vendéglátás egyik álma és lehullik végre egy-egy csillag.


Deluxe Magazin


Korábban:

A 17 legjobb hazai étterem

Vidéki étteremkedvencek: Aranykacsától a Fehérszarvasig

Minden, ami csillag

Gasztronómiai körút Ausztráliában

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5