Préselés a Dzsámi tövében

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Felvonulással, a borrendek bevonulásával, borkóstolással ünnepelték a szüretet a pécsiek szeptember 25-én a Széchenyi téren. A rendezvénynek az időjárás is kedvezett, így több ezren vettek részt a Pécs főterén immár 15 éve rendszeresen megtartott „Szőlő és bor ünnepén”.

A szüreti ünnepet a város és a megye vezetői nyitották meg, a hagyománynak megfelelően mustot préseltek a Dzsámi alatt elhelyezett színpadon, majd átadták a legjobb borokért járó kitüntetéseket.

A szőlő és bor által ihletett előadóművészek éves találkozója, a X. Európai Bordalfesztivál záró akkordjaként francia, spanyol, finn és lengyel együttesek adtak elő bordalokat. A kórusok, zenészek és táncosok a térség híres nedűivel együtt igazán egyedi élményben részesítették az érdeklődőket.

Az se búsuljon, aki lemaradt a pécsi rendezvénytől, mert a hétvégén Villányban lesz igen színvonalas borfesztivál, a Mediterrán Ősz 2005 programsorozat pedig csak október 23-án zárul a szemelyi Vendel napi búcsúval.

Ha kedveli a villányi borokat és kedvet kapott a borfesztiválhoz, látogasson el a Mediterrán Ősz programsorozat Vörösbor Fesztivál című rendezvényére szeptember 30. és október 2. között Villányba, ahol számos színvonalas program mellett megválasztják a város borát, és természetesen szüreti felvonulás is lesz. A fesztivál ideje alatt az Eislingen téren a villányi borászok pavilonjaiban borkóstolásra illetve palackos borok vásárlására nyílik lehetőség, a Baross Gábor utcában pedig kézművesek, iparművészek kínálják portékáikat.


Deluxe Magazin


Korábban:

Szüreti fesztiválok a hétvégén

Videoriport a szekszárdi borfesztiválról

Borászok az idei termésről

Kovács Ákos, a hivatásos borlaikus

Borárverés a Zeneakadémián

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5