Jamaikai győzelem az alcsúti shootout golfversenyen

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Váczi János

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A hűvös, őszies idő ellenére jó hangulatú, izgalmas versenyt hozott a Kovács „Koko” István védnökségével rendezett Első Magyar Shootout Golfverseny az alcsúti Pannonia Golf és Country Klubban.

A shootout szabályok lényege, hogy a tíz induló az egyes elütőről indulva végigjátszik kilenc szakaszt, és minden egyes lyuknál kiesik a legrosszabb eredménnyel végzett játékos, így az utolsó szakaszon ketten döntik el a bajnoki címet. Az Első Magyar Shootout Golfverseny mezőnyében a legjobb tíz amatőr versenyző mellett szerepelt tíz Magyarországon élő profi golfjátékos is. A profi illetve amatőr játékosok küzdelme egymás után zajlott le, végül az abszolút bajnoki címért a két győztes egyetlen szakaszos match playben mérkőzött.

Errol Bhalai
A szeles időjárás jelentősen befolyásolta az ütéseket, az első szakaszon több profi versenyzőnek is segített, hogy akár 300-320 méternél is messzebbre üssék a labdát, de a mindent eldöntő hetes, nyolcas és kilences szakaszokon a szembeszél alaposan megnehezítette a játékot. Az amatőrök versenyében nem kis meglepetésre az esélyesnek egyáltalán nem nevezhető ifj. Molnár György végzett az élen, aki kiegyensúlyozott játékkal a kilences szakaszon szétütéssel szerezte meg a bajnoki címet. A profik között a jamaikai születésű Errol Bhalai bizonyult a legjobbnak, aki szenzációs versenyzéssel a profi kategória mellett az abszolút bajnoki trófeát, valamint a Red Bull által felajánlott, a legtöbb birdie-t ütő játékosnak járó különdíjat is megnyerte. Külön említést érdemel még az egyik legígéretesebb junior játékos, Palanszki Benjamin, aki 14 évesen, amatőr létére a profik mezőnyében indult, és egészen a hetes szakaszig tartotta a lépést a legjobbakkal.

A versenyre kisfiával kilátogató Kovács "Koko" István kérdésünkre elmondta, hogy az ehhez hasonló látványos, izgalmas események segítik a golfsport népszerűsítését Magyarországon. A golf a külső szemlélőnek talán egyszerűnek tűnhet, azonban ha valaki kipróbálja, azonnal megérti, hogy mennyire bonyolult dolog egyáltalán eltalálni a labdát. Számos világklasszis ökölvívó is golfozik szabadidejében - árulta el Koko; Oscar De La Hoya például nemcsak jól játszik, hanem versenyeket nyer, sőt szervez is, amelyeknek bevételét jótékony célokra fordítja.

A Pannonia Golf Klub elnöke, Alois Windbrechtinger elmondta, a Shootout versenyből szeretnének hagyományt teremteni, jövőre a klub szponzorai segítségével akár milliós nagyságrendű pénzdíjat is fel fog tudni ajánlani a profi győztesnek.


Deluxe Magazin


Korábban:

A zord idő sem tudta megakadályozni a Guinness-rekord kísérletet

Európa a golffejlesztések fókuszában

Kelet-Európában nő a leggyorsabban a golfozók aránya

Tatán a golvilág szeme

Az amatőr golfosoké lesz a hétvége

Nyerjen egy igazi csajos hétvégét Nagy-Britanniában!

Nyerjen egy igazi csajos hétvégét Nagy-Britanniában!

Regisztráljon és az Öné lehet a VisitBritain.hu játékának főnyereménye, egy négy fős londoni utazás!

További részletekért kattintson ide !

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5