Szemkápráztató óraritkaságok

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az „ékszeróra” szó hallatán minden hölgy egyre figyelmesebb kezd lenni. A hölgyek szeretik a csillogó csecsebecséket, így nem tudnak ellenállni egy komoly odafigyeléssel megalkotott, szépséges karórának sem. Hogy melyek azok a darabok, amelyekkel bármelyik hölgy szívét meg lehet lágyítani, és hogy hány darab gyémántot lehet egyetlen karórába belepasszírozni, hamarosan kiderül.

Az ékszerüzletek - melyeknek célközönsége alapvetően a női nem képviselőiből áll - rafinált kereskedői órákat is árulnak, hogy a férfiakat is odacsalogassák. Mivel azonban a hölgyek jellemzően az ékszerekért rajonganak, így az órakészítő cégek egy-egy csodálatos ékszerórával, vagy nem ritkán egész kollekciókkal keresik kegyeiket. Nézzünk meg néhány igazán kívánatos darabot a patinás órakészítők kollekcióiból.

Delaneau Ginger Butterfly DiamantsTekintse meg galériánkat!

A karórából mindösszesen 92 egyedi darabot készítettek. A Delaneau Ginger Butterfly Diamants modell tokja 18 karátos fehéraranyból készült, amelyet egy fazettált, ásványi kristályból készült üveggel mutattak be.

A tok ennél az óránál foglalatként is funkcionál, hiszen 162 darab, összesen 4.33 karát súlyú briliáns csiszolású gyémántot foglaltak bele. Ha figyelmesebben szemügyre vesszük az órát, megláthatjuk a fazettált üvegbe belevésett cégnevet, ami a számlapra már nem fért rá. Nem csoda, mivel a Delaneau az arany számlapot 162 kővel díszítette, 0.33 karát összsúlyban.

A karóra mindezeken túl még igen érdekes formájú tokjával hívja fel magára a figyelmet, amely leginkább egy pillangóhoz hasonlítható. Szaténból készült szíját egy fehérarany csat kapcsolja össze, mondani sem kell, hogy ez utóbbi is 17 briliánssal van kirakva. A kvarcszerkezetű órának a pontos idő kijelzésén túl más funkciója nincs. A modellből készítettek vörös-, kék- és sárga zafírokkal kirakott változatokat, ezekből azonban mindössze 29 darab látott napvilágot.

Breguet Renier de Naples

A Breguet manufaktúra műhelyéből került ki ez a kis műalkotás, amely már megjelenésével is jelzi: készítője nem mindennapi cég. Már első ránézésre szokatlan lehet a karóra arisztokratikus kisugárzása, de ha tudjuk, hogy Napóleon vagy Marie-Antoinette is rendelkezett Breguet órával, akkor érthető lehet a stílus.

A kis Breguet tokja és csatja egyaránt 18 karátos fehéraranyból készül. A tok formája is egyedi, ovális. A lünettában, valamint a karcsatban található 86 darab baguet csiszolású gyémánt összsúlya 6.85 karát. Csak a lünettában 64 darab gyémánt van. A kék gyöngyházból készült számlapot a készítők igyekeztek egyedivé tenni, ezért az idő kijelzése decentralizált módon, a 6-osnál történik. A számlap felső szegmensében kapott helyet a holdfázis kijelzése, valamint - a nagyon hasznos - járástartalék kijelzés. Az idő kijelzésére alkalmatos segédszámlapot is gyémántokkal rakták ki, amelyekből itt 67 darabot találunk, a kövek súlya mintegy 0.17 karát. A kis számlapon egyébként a céget leginkább jellemző vonásokat is felfedezhetjük. A polírozott körívre festett római számok, a tipikus Breguet felírat, valamint a cégről elnevezett, kékített mutatók mind megtalálhatóak az órán. Külön érdekesség, hogy a Breguet kőfoglalói a gyöngyház számlap köré is kicsiny gyémántokat foglaltak.

Különösen érdekes formájú a karóra csatja is. A 18 karátos fehéraranyból készült karcsaton összesen 540 darab, 2.86 karát összsúlyú briliáns csiszolású gyémántot találunk. Ezek mellett 137 darab 5.31 karát súlyú baguet csiszolású gyémántot és 10 kaboson csiszolású zafírkövet is láthatunk. A karóra szépsége nem csak a hölgyközönség szívét dobogtatja meg, hanem igen nagy hatással volt a genfi Grand Prix de l'Horologerie rendezvény szakmai zsűrijére is. A 2002-ben megrendezett eseményen a Breguet Renier de Naples-t az év női karórájának választották.

Omega Constellation

A karóra tokja és karcsatja ugyan acélból készült, mégis van helye ennek a modellnek ékszeróra bemutatónkban, hiszen nem kevesebb mint 2000 darab gyémántot találunk rajta. Az Omega cég a 2000-es évet ünnepelte ezzel a modellel, amely akkoriban a Constellation sorozat legújabb tagja volt. Tokja szögletes, maga az óra pedig teljesen karkötő hatású, hiszen a karcsat és a tok szélessége azonos. Az acéltok 199 darab briliánsnak ad helyet, míg a fehérarany számlapon 140 darab kő található. A legtetemesebb mennyiséget nyílván a karcsat kapta, ahol nem kevesebb, mint 1660 briliánst láthatunk. Hogy a 2000 darab, 6.596 karát összsúlyú gyémánt meglegyen, az Omega egy briolettet is belefoglalt a karóra koronájába. A karóra üvege karcolódás nélkül átvészeli a mindennapok megpróbáltatásait, hiszen zafírból készül. Az Omega logó már nem fért rá a gazdagon díszített fehérarany számlapra, így azt kémiai úton a zafírüvegre vésték. A csillogó Constellation a cég 1376-os kvarcszerkezetét kapta.

 

 

1.  Szemkápráztató óraritkaságok
2.  2

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5