Az udvarlás tudománya

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A tudósok véleménye szerint nem érdemes drága ajándékokkal vagy ékszerekkel elhalmozni szívünk választottját. Egy vacsora egy palack kiváló bor kíséretében a legjobb út a hölgyek szívének meghódításához.

Forrás: deluxe.hu
Nyaklánc helyett vacsora
A londoni University College tudósai legújabb kutatásukkal rácáfolnak azon nézetekre, amelyek szerint kidobott pénz a hölgyeket vacsorázni vinni. A biológusok és matematikusok összefogtak az udvarlás optimális módszerének kidolgozására. Modellek segítségével elemezték az ajándékok hatékonyságát, funkcióit és kockázatait. Az eredmény azt bizonyította, hogy az "értelmetlen" ajándékok igenis hatékonyan segítik az udvarlást.

Összetett matematikai formulák eredményeként bizonyítást nyert, hogy az ajándék egyértelműen a férfi érdeklődésének jele. Az olcsó adományok nem hatnak a hölgyekre, a férfiak azonban egyre kevésbé hajlanak arra, hogy drága meglepetésekkel kedveskedjenek azon nőknek, akikkel nincsenek komoly szándékaik. Egy költségesebb ajándék ellenben a hosszú távú elkötelezettség jele lehet, ami azonban körültekintő választást igényel, mert igen nagy a kizsákmányolás kockázata: sokszor kerül sor szakításra nem sokkal az ajándék átnyújtása után.

A matematikusok tanácsa a fenti melléfogások elkerülésére: ijesszük el az aranyásókat drága, de haszontalan dolgokkal. A költséges, ámde hasznavehetetlen - értsd: nem tárgyi - ajándékok, mint a vacsora-, vagy színházi meghívások kockázatmentesek, hiszen amennyiben a hölgy nem érdeklődik az őt invitáló férfi iránt, nem fogadja el a meghívást, így elkerülhetőek a felesleges költségek.

A biológusok párhuzamos kutatása kimutatta, hogy az ajándékozás korántsem emberi sajátság. A figyelem felkeltésének ez a formája számos állatfaj nőstény egyedeinek nyújt komoly segítséget a megfelelő partner kiválasztásában a párzási időszak során. Az ajándék tehát evolúciós logika.

Meglepő tény, hogy a tudomány adja meg az igazolást a gourmet életfelfogásra: a biológusok és a matematikusok egyetértenek abban, hogy a gyertyafényes vacsorának a legkisebb kockázata - főleg ha nem hibázzuk el a borok és ízek párosítását. Az ízek világa azonban már olyan kutatási terület, ahol a formulák helyett leginkább a kísérletezést javasolhatjuk.


Deluxe Magazin


Korábban:

Mézeshetek luxusmódra

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5