A szultán luxusgépe

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A brunei szultán miután megvásárolta a vadonatúj repülőgépet, azonnal a Texas állambeli Waco városába szállíttatta, ahol az E-systems szakemberei teljesen szétszedték, majd átalakították a különleges igényeknek megfelelően.

Brunei szultánja hosszú évekig a világ leggazdagabb embere volt, a kis állam olaj és gázbevételeinek fele az uralkodó vagyonát gyarapítja, elemzők szerint évi mintegy háromnegyed-milliárd dollárral. A korábbi években ugyan a világgazdaság tendenciái kevésbé kedveztek a családi büdzsének, ám a mostani drasztikus olajáremelkedés ismét lökést adhat, hogy őfelsége számolatlanul szórja a pénzét.Tekintse meg galériánkat

Az összkomfortos repülőgép berendezésének és designjának kialakításakor az anyagválasztás nem okozott problémát, hiszen egy uralkodóhoz semmi sem illik jobban az aranynál. Szerencsére nem kellett spórolni a nemesfémmel: még a fürdőszobai csap is színaranyból készült. A V8-BKH lajstromszámú Airbus A340-212-es bel-és külterének egyéni átszabására a gép vételárát - több, mint 100 millió dollárt - költöttek.

Ezek után nem meglepő, hogy a szultán a két patinás angol cég: az Aston Martin és a Rolls-Royce legnagyobb vásárlói közé tartozik. A legalább 300 darabos gyűjtemény némely darabja a 200 millió forintnál is többe került. Az uralkodócsalád, a miniszterek és állami tisztviselők egy 5000 darabos gépjárműparkkal gazdálkodnak, melyben a Ferrari és Pininfarina emblémák sem számítanak ritkaságnak.

A szultánnak természetesen vannak helikopterei is. Ezek közül az egyik nemrégiben véletlenül apró balesetet okozott: rotorjával leborotválta egy ház tetejét. A tulajdonos mégsem szomorkodott, hiszen kárpótlásként egy új otthont építettek neki.

Deluxe Magazin

Korábban:

A jordán király is Dalmáciában nyaral

Újra magyar bor a Lufthansa fedélzetén

Tévéműsorral csábító légitársaság

Milliárdosok csatáznak a világ legnagyobb jachtjáért

Hódít a közös magánrepülő

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5