A világ legszebb színes gyémántjai

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Amikor egy társaságban esetleg szóba kerülnek a gyémántok, abban mindenki egyetért, hogy a drágakövek színe nagyban befolyásolja az árképzést, hiszen általában elmondható, hogy a szakértők a minél fehérebb színű köveket preferálják. Egyetlen kivétel létezik ez alól: amikor színes gyémántokra terelődik a beszélgetés.

Az intenzív színű gyémántok, a természet csodálatos ajándékai. Pompás színeikkel és - ahogy ezt ebben a cikkben is láthatják majd - impozáns méreteikkel ejtik rabul a szemlélődő szívét. A fentiek mellett azonban nem elhanyagolható, hogy a "klasszikus" árképzési technika a színes gyémántok világában nem minden esetben érvényesül maradéktalanul. Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a némely esetben történelmileg is jelentős köveknek az ára, ritkaságokról lévén szó, bizony extrém magasságokba is szökhet.

Forrás: Órák Világa
Cikkünk első szereplője az Allnatt gyémánt. Nevét első ismert tulajdonosáról, egy katonatisztről, Alfred Ernest Allnatt-ról kapta. Az őrnagy hivatása mellett kiváló sportoló, és a művészeteket minden körülmények között támogató ember hírében állt. A követ 1950-ben vásárolta, és még ebben az évben megbízta a Cartier ékszerészházat, hogy készítsen egy brosstűt ennek az elragadó gyémántnak a felhasználásával.

Az Allnatt egy 101.29 karát súlyú, párna formára csiszolt csodálatos kő, amely meggyőző súlya mellett VS2 minősítésével és élénksárga színével hívja fel magára a figyelmet. A Cartier szakembereinek fantáziáját is beindította az intenzív sárga ragyogás, és egy virágot formázó, platinából elkészített brossot alkottak belőle. A bross öt szirommal, két levéllel és egy szárral büszkélkedhet, ezeket fehér gyémántokkal díszítették a készítők. A Cartier mesterei a virág közepébe foglalták be az Allnatt gyémántot. A csodálatos ékszert 1996-ban a genfi Christies aukciósház árverésre bocsátotta, ahol a bross 3.043.496 dollárért kelt el.

Másodikként a Blue Heart néven elhíresült gyémántot mutatjuk be. A különleges követ Eugenie Blue néven is emlegetik, bár semmi bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy III. Napóleon legendásan szép, és divat iránt elkötelezett felesége bármikor birtokolta volna. A francia kapcsolat azonban mégis erőteljes a Blue Heart gyémánt esetében, hiszen a nyerskövet 1909 és 1910 között egy párizsi gyémántcsiszoló cég alakította szív formájúra.

Forrás: Órák Világa
Az intenzív kék gyémántot 1910-ben a francia Cartier ékszerészcég megvásárolta, hogy továbbértékesítse azt egy argentin származású hölgynek, Mrs. Unzue-nak. A Cartier ékszerészei által készített, gyöngyvirágot formázó foglalatot csak 1953-ban cserélték le, mikor a ritkaság a Van Cleef & Arpels tulajdonába került. Ez a neves ékszerészcég egy láncon függő medálba foglalta a Blue Heart nevű gyémántot, amelyet aztán 300.000 dollárért értékesített egy európai családnak.

A legendás gyémántkereskedő, Harry Winston 1959-ben szerezte meg magának a követ, amelyet aztán egy gyűrűbe foglalt. A New York-i üzletember az ékszert csak öt évvel később adta tovább Merriweather Postnak, aki később a washingtoni Smithsonian Intézetnek ajándékozta az értékes gyémántot. Az egyedülálló, mélykék színű briliáns 30.82 karát súlyú.

 

 

1.  A világ legszebb színes gyémántjai
2.  2

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5