Bikavér ünnep Egerben

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az egri Dobó téren július 8-10 között kilencedik alkalommal rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepét. A korábbi évekhez hasonlóan idén is egyedi és megismételhetetlen élményekre számíthatnak a sátrakba látogató ínyencek: a 30 díjnyertes borhoz 17 neves egri étterem készítik az étkeket.

A kultúrált borfogyasztást és gasztronómiai igényességet ötvöző rendezvény célja megmutatni az Egri Bikavér sokszínűségét és mégis egységes arculatát.

Forrás: deluxe.hu
Az immár hagyományos borgasztronómiai bemutatón a séfek, borászok és gasztronómusok által megálmodott párosításokat kóstolhatunk. Minden egyes bikavérhez egyedi, azzal teljesen harmonizáló ételt készítenek, megnyitva ezzel az ízek új dimenzióját.

Az ünnepet díjak - és oklevelek átadása keretezi: a megnyitón megnevezik az Eger Szőlő - és Borkultúrájáért érem, az Év Egri Bortermelője, az Év Egri Szőlőtermelője, és az Év Egri Borgasztronómusa díjak tulajdonosait, valamint a 2005 évi Egri Borvidéki Borverseny eredményeit is megkapják az érdemes bortermelők. A három napos fesztivált a legjobb bikavér - étel párosítás díj átadása zárja.

Újdonság, hogy a rendezvény időtartama alatt kőfaragó mesterek szőlővel és borral kapcsolatos munkákat készítenek a főtéren. Szintén első alkalommal rendezik meg a szombati jótékonysági édesség- és borárverést.

Deluxe Magazin

Korábban:

Egy Egri Bikavér lett Heves Megye Bora

Magyar borok a világ legjobbjai között

Magyar szenzáció Bordeaux-ban

Szent Andrea Pincészet

Az egri borvidék

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5