10 szempont az LCD tévék vásárlásához

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha az ember LCD televíziót kíván beszerezni, több szempontot is tanácsos megvizsgálnia. Persze mindenkinek egyéni preferenciái szerint kell döntenie, hiszen van, akinek a kép nagysága, másnak a nagyobb felbontás, a hang vagy a világosban való használat a legfontosabb kérdés. A helyes döntéshez nézzük, mi az, amit feltétlen célszerű átgondolni.

Mi az LCD valójában?

Az LCD rövidítés a Liquid Crysatl Display szóból ered. A számítógépek monitortechnológiájából a szórakoztatóelektronikába átkerült rendszerek a folyadékkristályos megjelenítésen alapulnak. Egy LCD panel minden pixelje a csatlakoztatott feszültségtől függően több-kevesebb fényt enged át.

Az előnye: a kép nem vibrál, mivel a folyadékkristályokat nem kell állandóan ki- és bekapcsolni.

Hátránya: a belső tükröződések miatt nem lehet abszolút fekete értéket elérni, és utánhúzási hatások is felléphetnek.
Jó tükrözésmentesítés

Egy LCD képernyő külső rétege polarizáló, és a beeső fényt fel tudja fogni. Így vásárlás előtt, bármilyen furcsa, célszerű egy zseblámpát magunkkal vinni a szakkereskedésbe. A rosszul tükrözésmentesített képernyőkön a fény látható lesz.

Széles látószög

Nézzen a képernyőre különböző helyzetekből! Az olcsó képernyőkön a színek és a világosság a szélek felé haladva gyorsan hamissá válik.

Csatlakozás sokoldalúsága

Ügyeljen arra, hogy elegendő be- és kimenő csatlakozója legyen a berendezésnek. Az igényes kivitelű LCD televíziókon több scart aljzat, komponens-, videokamera-, illetve PC-bemenet is található.

Rövid frissítési idő

Az LCD készülékeken a rendszerből eredően utánhúzások lépnek fel. A legújabb, gyors frissítésű berendezéseknél ez azonban csak elvétve fordulhat elő. Figyeljen arra, hogy a gyorsabb mozgásoknál ne legyenek láthatók az utánhúzások.

Hang

Sok LCD tévéhez levehető hangszórót és hangoptimalizálót építettek be. Az egyes hangmódokat a beszédérthetőség alapján tudja tesztelni.

Vigye magával kedvenc DVD-jét

Sok képernyőt a gyárban nem állítanak be optimálisan. Vigye magával kedvenc DVD-jét és nézze meg a jellemző helyeket. Figyelje a természetes színábrázolást (bőrszínek), és az ugrásoktól mentes gyors mozgásokat, illetve kontrasztokat.

Kezelés

Hiába kiváló minőségű egy készülék, ha annak kezelését a család csak hosszú kurzus keretében tudja elsajátítani. A felhasználóbarát menürendszer, a praktikus távkapcsoló éppen úgy a tévé része, mint a képernyő vagy a hangfal, ezeknek is a felhasználó igényeihez kell alkalmazkodniuk.

Szervíz és garanciaszolgáltatások

Érdeklődjön a szervíz- és javítási feltételekről. Sok szakkereskedő kínál ingyenes házhozszállítást, illetve elszállítást, amely egy nagyméretű készülék esetében nem elhanyagolható szempont.

Figyeljen a szállított tartozékokra

Nincs bosszantóbb, mint amikor kicsomagoljuk az LCD tévét és nincs hálózati csatlakozó vagy Scart dugó. Figyeljen oda, hogy a gyártó milyen tartozékokat kínál.

Lábazat vagy falra szerelés

A legtöbb LCD készüléknél a lábazat tartozék. Érdeklődjön az esetleg felmerülő többletköltségek vagy alternatívák felől, amelyek még ízlésesebbé teszik kedvenc tévéje elhelyezését.


Forrás: Digitális Házimozi


Deluxe Magazin


Korábban:


LCD televízió - az álmaink netovábbja

Szupertévé egy autó áráért

Hódít a vezeték nélküli LCD tévé

LCD képernyők a fürdőszobában

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5