Takler Ferenc borai ismét jelentős elismerést kaptak

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Takler Ferenc, az év borásza vehette át a VI. Pannon Bormustrán a nemzetközi bíráló bizottság által odaítélt Grand Prix győztes díjat a Takler Pincészet 2002. évjáratú Primarius Cuvée boráért Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát kezéből Szekszárdon.

A Pannon Bormíves Céh kezdeményezésére a Gundel Étterem és a Pannonhalmi Apátság által közösen szervezett verseny célja, hogy a piacon forgalomban lévő, magyar palackozott borok évről-évre megméressenek - közölte az MTI-vel Heimann Zoltán, a magyar csúcsborászok által alapított céh ügyvezető társelnöke.

Minden évben megválasztják a Grand Prix győztest, valamint húsz fehér, ugyanennyi vörös és tíz édes-fehér bor kapja meg a csúcsbor címet. Idén több változás is történt, a vörös borok díjazottjainak számát megemelték harmincra, valamint a február végén elhunyt Gál Tibor emlékére az egri és szekszárdi polgármesterek felajánlására létrehozták a Gál Tibor Bikavér Kupát, amelyet a tíz legszebb bikavér csúcsbor kap.

A győztes nagydíjas Takler Ferenc mellett különdíjat kapott a Legjobb szelekcióért az egri St. Andrea Szőlőbirtok, s ugyanez a pincészet nyerte a Gál Tibor Bikavér Emlékverseny kategória győztes különdíját - emelte ki Heimann Zoltán. A VI. Pannon Bormustrán 106 pincészet 298 borfajtája vett részt.

Korábban:

A pörköltet és a bort ünneplik a szekszárdiak

Egy pohár bikavér az év bortermelőjével

A szekszárdi borvidék

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5