Nem kelt el a Picasso

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tauz Nóra

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A londoni Christie’s aukciósház június 21-23 között rendezte meg az Impresszionista és Modern Művészet aukcióját, ahol a kalapács alá kerülő tételek között Van Gogh, Matisse és Renoir művei is szerepeltek.

A több mint 40 millió fontnyi végeredményt produkáló háromnapos aukció meglepetést hozott - nem kelt el Pablo Picasso Macskát tartó nő című olajképe, amelyet 1-1.5 millió fontra becsültek, illetve Marc Chagall Kakas kékben című festménye, ennek becsült értéke 350-450 ezer font volt. Wassily Kandinsky sem aratott sikert ezen az aukción, ugyanis Kis örömök vázlata című képe bent maradt.Tekintse meg galériánkat

Rekordot döntöttek viszont Van Gogh és Matisse képei, valamint Pissarro Libát őrző parasztasszony című vászna, ugyanis aukción ennyit még sosem adtak műveikért.

A legnagyobb sikert Modigliani Jeanne Hebuterne portréja című képe aratta - több mint 3 millió fontért kelt el. Második helyen áll Henri Matisse Csendélet virággal és csészével, amely 2.4 millió fontért talált gazdára, a dobogó harmadik fokára pedig Van Gogh Regényt olvasó nő című képe került, 2.3 millió fontos leütési árral. A Van Gogh boldog tulajdonosa egy amerikai magánszemély, míg a Matisse egy ázsiai kereskedőhöz került.

Becsült értékén, 344 ezer fontért kelt el Renoir Sárgadinnye és paradicsomok című alkotása, ugyanígy Magritte Katapult a sivatagban című vászna, amely 299.200 fontért, valamint Paul Signac Marseille-i kikötő-je, ami 736 ezer fontért, nem sokkal a becsült érték alsó határa fölött került megvételre. Signac egy másik képe, a Port-en-Bessin-i strand viszont vevő nélkül maradt.

Jóval a becsült érték fölött kelt el egy Degas kisplasztika 81.600, valamint egy Henry Moore darab 299.200 fontért. Megközelítőleges értékén, 276.800 fontért ütötték le Joan Miró Ember és madár című olaj és ceruzaképét. Összességében a Christie's aukciója nagyon jól sikerült, rengeteg művet vittek el, talán egy következő aukción gazdára talál majd a Picasso és a Chagall is.


Deluxe Magazin


Korábban:

A műkincspiac sztárjelöltjei

Minden idők legdrágább festményei

Milliárdos műgyűjtők

Munkácsy Lusta inasáért versengtek Londonban

310 millió jen két Renoir-képért

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5