Jubileumi Magyar Borok Útja Rallye

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ez évben jubileumi, tizedik alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média hírességekkel a Magyar Borok Útja Rallye. Az augusztus utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő exkluzív autótúra mára az egyik legjelentősebb hazai borkulturális társasági eseménnyé nőtte ki magát.

Tíz évvel ezelőtt a klasszikussá, hovatovább élő legendává vált Ferjáncz Attila autóversenyző és Regőci Attila üzletember a francia Beaujolais Rallye ötlete nyomán tervezte meg a magyar borút kalandozást. Nem pusztán a hazai borok népszerűsítését célozták meg, hanem a több ezer éves magyar borkultúrát ötvözték borvidékeink, gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével. A rendezvény alapötlete az a klasszikus borbaráti szeretet, amely felülemelkedik a hétköznapokon.

"Eddigi, élményekben gazdag túraéveinkben a legtöbb magyar történelmi borvidéket végigbarangoltuk, sok baráttal erősítettük meg kezdeményezésünk nemes céljait: a bor, béke, barátság, biztonság közérdekű céljait." - mondta el Regőci Attila főszervező.

A bort, és annak kultúráját népszerűsítő eseménysorozat szinte minden borvidéket, egyben történelmi, kulturális, turisztikai térséget bekapcsolt a köztudatba. A közélet és a gazdaság szereplői éppúgy magukénak hiszik ma is ezt az autós bortúrát, mint a művészek, a sportolók és a sajtó képviselői.

Az augusztus utolsó hétvégéjén, az Országháztól útjára induló verseny a Dunántúl borvidékeinek egy részét mutatja be. A napi célállomások Keszthely és Pécs városai lesznek, ahová a mezőnyt 130 darab közel egyforma, Ford Focus típusú személygépkocsi juttatja el.

A napjainkra széles körű bormozgalommá vált ralira - túlzás nélkül mondhatjuk - már feliratkozni sem könnyű, olyan nagy az érdeklődés. A magyar borok autós túrája az elmúlt években elérte fő célját: hozzájárult ahhoz az óriási fejlődéséhez, melyet az elmúlt kilenc esztendő alatt a hazai borkultúra átélt.


Deluxe Magazin


Korábban:


A szekszárdi borvidék

A Disznókő az év pincészete

Kiállítás a borok népszerűsítéséért

Pünkösdi Bortúra

Egy pohár bikavér az év bortermelőjével

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5