Ezerarcú Isztria

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Spanyár Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A horvát Adria az európaiak körében egyre népszerűbb tengerpart. Ha a magyarokat horvát nyári emlékeikről kérdezik, akkor pedig nagy valószínűséggel legtöbben az Isztriát említik, ami nem is csoda, hiszen az Adria legnagyobb félszigete az ország legfejlettebb idegenforgalmi körzete.

A horvátországi turizmusnak nagy múltja van, amiben pedig komoly szerepet játszottak a magyarok is, akik a XIX. század óta szép számmal látogatják az országot. Nem véletlenül, hiszen ez a vidék szinte minden évszakban tud újat nyújtani a turistáknak. Aki egyszer kipróbálja, biztosan visszatér. Ebben a sokszínű országban bárki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő időtöltést, hiszen a horvát idegenforgalmi kínálat minden igényt kielégít.

Manapság egyre többen bérelnek hajót és vágnak neki családjukkal, barátaikkal a tengernek, az Adria ebből a szempontból is a lehető legjobb választás. A vitorlázók paradicsomában mintegy ötven marina sorakozik a tengerparton. Az Isztrián több mint tíz, melyből öt a felszereltségéről, kényelméről híres ACI kikötőlánc tagja, a többi magánkézben van, vagy szállodavállalatokhoz tartozik.

Mivel az Isztria környékéhez tartozó kikötők csak pár órányi távolságra helyezkednek el egymástól, a kevésbé tapasztalt hajósoknak is megadják a biztonságérzetet, a gyors visszahúzódás lehetőségét.
A kikötők nagy része az Isztria legismertebb turisztikai központjaiban található és majdnem egész évben üzemel. Közelükben szinte kivétel nélkül szebbnél szebb templomokban, múzeumokban, szűk utcácskákban és hangulatos terekben bővelkedő történelmi városkák találhatók.

Savudrija világítótorony

A félsziget nyugati partjának legészakabbra lévő részén találjuk az Umag városáról elnevezett ACI Marina Umag-ot. Ez a legnagyobb ACI kikötő a félszigeten, felszereltsége természetesen minden igényt kielégítő. Több mint ötszáz kikötőhely, élelmiszerbolt, étterem és a marinától 200 méterre benzinkút várja a hajón érkezőket.

Nem csak a hajósok, számtalan más ember is érdeklődik a világítótornyok iránt, melyek a horvát vizeken szép számmal fordulnak elő. Umag városától 9 kilométerre található például az Adria legrégebbi - 1818-ban épített - világítótornya. A tengertől 30 méterre lévő Savudrija toronyban, ahogy a part mentén és a szigeteken lévő világítótornyokban egyre több helyen, a különleges szálláshelyekre vágyók nagy örömére appartmanok is bérelhetők.

Umagból dél felé haladva Novigrad, Porec, majd Vrsar városaiban is érdemes pihenőt tartanunk. Habár kisebb kikötőkről van szó, egy sétára, kávéra, könnyű ebédre feltétlenül megéri megállni. Porec környékén további két marina is található még, arra az esetre, ha netán eldugottabb kikötőhelyen szeretnénk éjszakázni. A Cervar Porat és a Marina Parentium, ahogy a többiek is, felszereltség, szolgáltatások tekintetében tökéletes kényelmet nyújt.

Marina Parentium

 

 

1.  Ezerarcú Isztria
2.  Az Isztria gyönyörű partvidéke

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5