Tenyésztett kaviárral kell majd beérniük az ínyenceknek

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A francia ínyenceknek fel kell készülniük arra, hogy egyre kevesebb orosz és iráni Beluga-kaviárt ehetnek, mivel fogytán a vadon élő tokhal. Most egy amerikai környezetvédő csoport arra készül, hogy kampányt indít Franciaországban a tenyésztett tokhalból készülő kaviár népszerűsítésére.

A kaviárok királyának kikiáltott Belugát a Kaszpi-tengerből nyerik, aminek egykor gazdag tőkehalállománya mára vészesen megcsappant. Az ott élő 15 tőkehalfajból az esztelen halászat miatt hatot már a kipusztulás fenyeget, a maradék pedig a veszélyeztetett fajok táborát gyarapítja. Holott a kaviár kinyeréséhez a halakat nem szükséges megölni, elég lenne lefejteni az ikrájukat, így az értékes állomány megmaradna. Hogy az orvhalászok által okozott pusztítást valamelyest kompenzálják, a környezetvédők megpróbálják felhívni a fogyasztók figyelmét a tenyésztett állatok ikrájából készített kaviárfajtákra.

A boltokban sokféle halikrából készült terméket árusítanak, de ezek legtöbbje "utánzat", egy magára valamit is adó francia étterem kizárólag az Oroszországból vagy Iránból érkező fekete Beluga kaviárt teszi az étlapjára. A franciák olyannyira szeretik ezt a nagyon drága ínyencséget, hogy az Egyesült Államok mellett ők a világ második legnagyobb kaviár-importőrei.   

Franciaország déli részén már vagy tíz éve létezik egy toktenyészet, amely a hírek szerint egyre jobban megy. Arról azonban a tenyésztett kaviárról hírt adó német hírügynökség nem számolt be, hogy van-e, s ha igen, milyen az eltérés a tenyésztett és a vadon élő tokhalból származó kaviár között.

Forrás: MTI

Korábban:

Vörös és fekete - a kaviár

Cognac-i diéta

Visszatérhet a Roquefort sajt Ausztráliába

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5