Kivételes díszdoboz 170 millióért

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az 1884-ben alapított Breitling egy négy zsebórát tartalmazó csodálatos díszdobozzal lepte meg az órakedvelő közönséget. A különleges díszdoboz 2003-ban egy aukción rekordösszegért, 1 010 000 svájci frankért talált gazdára.

Forrás: Órák Világa
Minden akkor kezdődött, mikor a Breitling alkatrészraktárában az óragyár munkatársai százévesnél régebbi óraszerkezetekre bukkantak. Ekkor fogalmazódott meg bennük, hogy a Breitlingtől szokatlan módon négy különlegesen komplikált zsebórát fognak készíteni. A hároméves kemény munka eredménye egy olyan díszdoboz lett, amelyből az egész földkerekségen mindössze egy darab létezik, és soha nem is fog készülni több belőle.

A négy különböző zsebóraszerkezet a 206-os, 237-es, 319-es és 339-es "neveket" kapta. Összességében mindről elmondható, hogy igen komplikált szerkezetek, amelyek elkészítése magasan kvalifikált órásmestereket kívánt. A négy szerkezet közül a 319-es és a 339-es kaliberek a legkomplikáltabbak. A két szerkezet mindössze technikai kivitelezésében tér el, azonban mindkettő tartalmazza a komplett ütőszerkezetet (óra-negyedóra ütés), a percismétlő mechanizmust, a holdfázis kijelzést, valamint az öröknaptár mechanizmust.

Forrás: Órák Világa
A fentiekkel szemben a 206-os kaliber "mindössze" a percismétlő mechanizmust, az öröknaptárat és a holdfáziskijelzést tartalmazza, míg a 237-es szerkezetet a gyár órásai még kiegészítették a stopperfunkcióval. A négy szerkezet - ahogyan már említettük - négy csodálatosan elkészített duplafedeles zsebóratokban kapott helyet, ezeket a tokokat a tokkészítő mesterek 18 karátos aranyból készítették el.

Külön érdekessége a tokoknak, hogy mindegyiken találunk egy-egy 22 karátos aranyból készített medaliont, amelyek a Wright testvérek 1903. december 17-én véghezvitt repülésének állítanak emléket. A négy zsebóra egy diófa és juharfa kombinációjával készített, üveges díszdobozban került a nagyközönség elé. Ezt a gyönyörű díszdobozt egyébként a Wright testvérek repülőgépe ihlette.

 
2003. október 11-én az Antiquorum árverésén egy éjszaka alatt kilenc leütési világrekord született, amelyből a Breitling díszdoboz ára a harmadik legnagyobb összeg volt. A zsebórák kikiáltási ára 800 000 svájci frank (134 000 000 Ft) volt, ami heves licitálás után 1 010 000 svájci frankos (mintegy 170 000 000 Ft) leütési árra duzzadt.

Forrás: Órák Világa

Forrás: Órák Világa

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5