Szoba kilátással Julia Roberts számára

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Positano az a hely, amelyet hírességek, multimilliomosok, királyi fenségek, vagyis a legfelsőbb elit tagjai emlegetnek egymás közt kacarászva nyári élményeik kapcsán.

Az olasz csizmát akár évről évre, minden nyáron érdemes felkeresni. Elsőként a világhírű városokat kötelességünk végigjárni; Velence, Bologna, Firenze, Róma, Nápoly mind elsőrangú úti cél, izgalmas élményforrás. Ezután következhetnek az ország további, szintén különleges, ám mégis sokak számára örökre rejtve maradó mesés kincsei.

Sokan egy könnyed, amerikai mozifilm kapcsán figyeltek fel Positanóra, amely ma a világ egyik legnépszerűbb luxuskategóriás üdülőhelye. A város az ország alsó harmadában, a legexkluzívabb olasz szigettel, Caprival szemben, a Sorrento félszigeten található. A festői környékről csakis szuperlatívuszokban lehet beszélni. Teraszszerűen terül el egy hullámos fennsíkon, parkok, erdők, narancs- és olajültetvények közt. A fennsík 20-40 méter magas, meredek sziklafallal szakad a vízbe, amelynek pereméről szállodák néznek a tengerre. A sziklák tövében gyönyörű tengeröblök, szirtpadok, kristálytiszta kék víz várja a vendégeket, ahová a szállodákból legtöbbször lépcsőn lehet lejutni.

A lenyűgöző városka teraszos fekvésének köszönhetően meredeken kúszik a tenger fölé. Itália legszebb tengerparti párkányútján egyedállóan fenséges kilátásban gyönyörködhet a Positanóba igyekvő turista.

Luxuskategóriás nyaralóhely - Positano
Körutazás Olaszországban (x) 

Prominens vendégekből már évtizedek óta nincs hiány errefelé. A környéket járva lehet, hogy Fred Astaire, Ingrid Bergman, Liz Taylor, Paul Newman, Federico Fellini, Marcello Mastroianni, Anita Ekberg nyomaiban járunk.
A luxusszállók vezetői szívesen emlékeznek az 50-es, 60-as évekre. Azokban az időkben a férfi vendégek napközben csakis öltönyt viseltek. A recepción manapság Mick Jagger, Sting vagy Julia Roberts jelentkezik be.

A félszigettől mindössze félórányi hajóútra található Capri szigete, ahol búvárok, vitorlázók, luxusmotorosok versengenek egymással szebbnél szebb, felejthetetlen élményekért, emlékezetes kalandokért. A víz tisztasága és a növényzet sűrűsége miatt errefelé a fauna gazdagabb, mint amit az európai tengerekben megszoktunk. Hatalmas színes halrajokat, polipokat, tintahalakat, és ha szerencsénk van, delfineket is láthatunk errefelé.

A hírességek nyomait persze Caprin is könnyedén megtalálhatjuk. Népszerű a turisták körében az a cipőbolt, ahol Jackie Kennedy, Rita Hayworth és Brigitte Bardot vásárolt magának kézzel készített szandált. Constanzo Ruocco boltjában - Da Constanzo, Via Roma 49, Capri - Sophia Loren lábáról vettek méretet, a lenyomatot azóta is vitrinben őrzik.

Korábban:

Észak-olasz romantika

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5