Léböjt után a borterápia a módi

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Különleges terápiákkal, kúrákkal és sportprogramokkal várják a vendégeket a magyarországi vidéki szállodák, amelyek egymást túllicitálva próbálják a megugrott utazási lázban itthon marasztalni a turistákat.

A magyar szállodai és programkínálat minőségi fejlődésének lehetünk az utóbbi két-három évben tanúi. Új hotelek lépnek be szinte havonta, a régebbi szállodák megújulnak és eredeti terápiákkal vonzzák a kíváncsi vendégeket. A léböjt kúra után - amely Thalasso-kezelésekkel kombinálva az igazi - a borterápia a sláger, ami a bőr és a test regenerálódását, méregtelenítését segíti és a szervezők szerint "hatékony esztétikai változást okoz." - ígéri az egyik szállodalánc prospektusa.
 

Forrás: MTI
Nyugdíjas kedvezmények, hölgyprogramok, hétvégi és családi csomagok várják az utazni vágyókat. Ma már az is természetes, hogy a prospektusokban feltüntetik, állatokat fogadnak-e valamelyik hotelben, és ha igen, mennyiért. Ez különösen az egyszemélyes háztartásban élők számára fontos, akik a kutyusukat nem tudják hová elhelyezni.
 
Az aromaolajos, színterápiás pezsgőfürdő legalább olyan népszerű, mint a Holt-tengeri sófürdő, vagy a kényeztető Kleopátra fürdő. Ez utóbbi során a tejjel, mézzel, olajokkal dúsított víz az ígéretek szerint puhává, bársonyossá varázsolja a bőrt. A masszázsok között terjed a shiatsu és a hangtálas fajta. Immár teljes jogú sporttá vált a nordic walking, az erőltetett gyaloglás egyik formája, amelyet több hévízi szállodában is tanítanak. A masszázs, a szauna és a jakuzzi az utóbbi öt évben természetes tartozékává, időtöltési lehetőségévé vált a magyar szállodáknak.
 
A vidéki turisztikai palettára szinte havonta kerülnek fel új, eddig a köztudatban ilyen megközelítésben nem ismert helységek: Bük, Hévíz és Sárvár után most ismerkednek a belföldi - és külföldi - vendégek Gosztola, Lipót, Lenti, Zalacsány, Kehidakustány, Gunaras, Bikal, Hőgyész, Zomba, Somogygeszti, Döbrönte, Porva, Várgesztes, Egerszalók, Telkibánya vagy Nagyirtáspuszta nevével. A már jól ismert fürdőhelyeken, mint Zalakaros, vagy Hajdúszoboszló egyik évről a másikra nőnek ki a földből az új szállodák és magánpanziók, élénk versenyhelyzetet teremtve a már meglévő, patinás nevű szállodáknak.
 
A szakemberek szerint a belföldi turizmus a legnagyobb - elsősorban a kiutazó forgalomra építő - irodák számára is fontos üzlet ma már. Nemcsak azért, hogy külföldről ide csalogassák a magyar vidék iránt érdeklődőket, hanem mert a belföldiek ebbéli kívánságainak teljesítéséről sem szeretnének lemondani.
 
A turisztikai kínálatban olyan új fogalmak jelentek meg az utóbbi időben, mint az öko-parkok, amelyek újabban bio reggelikkel és tájjellegű étkekkel csábítanak, a kényeztető, romantikus kastélyszállók, a svájci lakok vagy éppen a keleties stílusban épült, marokkói kávézóval és teázóval kiegészített kis hotelek, amelyekre régebben aligha számíthatott volna a magyarországi kikapcsolódást kereső turista.

Forrás: MTI

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5