Megállíthatatlannak tűnik az amerikai bor előretörése

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Úgy tűnik az újvilági borok térnyerése egyre komolyabb mértéket ölt, a piaci részesedésük többnyire az európai termelők rovására érik el.

A napokba tették közzé az Egyesült Államok borászati exportjára vonatkozó adatokat, melyek szerint 2004-ben a tengerentúli borászok 794 millió dollár értékben adtak el külföldre italaikból. Ez a megelőző, 2003-as évhez képest mennyiségben 29, értékben 28 százalékos növekedést jelent. Az exportált mennyiség közel 60 százaléka az EU-ban talált gazdára, amely akár azt is eredményezheti, hogy a közeljövőben a Kereskedelmi Világszervezet, a WTO témái közé is felkerülhet a borkereskedelem szabályozása.

Az amerikai pincészetek termékeinek fő felvevőpiaca az Egyesült Királyság volt, de a britek mellett Kanadában, Hollandiában, Japánban, Németországban, Svájcban, Dániában és Belgiumban is erőteljesen növekszik a tengerentúli borok fogyasztása.

Forrás: www.cawineclub.com
Kaliforniai szőlő

Az amerikai borvidékek közül egyértelműen Kalifornia volt a növekedés motorja, igaz - teszik hozzá a szakemberek - ez már csak azért sem véletlen, hiszen az USÁ-ban megtermelt bor 90 százaléka innen származik.
 
A piaci szakértők kiemelik, hogy az újvilági borok - így a kaliforniai mellett a dél-afrikai, a chilei vagy az ausztrál - elsősorban a klasszikus európai termelők rovására tudnak új piacokat szerezni. Ezt mutatja az a közelmúltban nyilvánosságra hozott adat is, amely szerint a francia borok kivitele közel 8 százalékkal csökkent. Igaz, jegyzik meg az elemzők, értékben még mindig egy nagyságrendi különbség van a francia és az amerikai export között.

Korábban:

Visszaesett a francia borok exportja

Túltermelés a bor világpiacán

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5