Kínában terjeszkednek az olasz borászok

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az olasz Illva Saronno Holdings S.P.A. (Disaronno likőr) szeszipari vállalat közel 58,17 millió dollárért 33 százalékos részesedést vásárol a kínai Yantai Changyu Pioneer Wine Co. Ltd. borászati vállalatban.

Az önkormányzati tulajdonban lévő 55 százalékos pakett 33 százalékpontos részéért fizetett 481,42 millió jüan 73 százalékos árengedményt jelent a Changyu részvényének éppen aktuális 13,58 jüanos árfolyamához képest. Az önkormányzat összesen 43 százalékos pakettet kíván eladni és 12 százalékot kíván megtartani a vállalatban. Az ügylet még hatósági jóváhagyásra vár.

A Changyu borászati nagyvállalat 1892-ben alakult meg, Kínában elsőként. Harmadik negyedévi adózott eredménye 23 százalékkal 43,29 millió jüanra emelkedett.
A több mint hétmilliárd dollárosra becsült kínai borászati piacba vetett befektetői bizalmat jól példázza a Remy Cointreau kínai közös vállalata, a Dynasty Fine Wines Group 86,5 millió dollár bevételt hozó sikeres hongkongi részvénykibocsátása januárban. A Dynasty részvénye azóta több mint 40 százalékkal emelkedett.
 
2003-ban a kínai borpiaci forgalom 25 százalékkal 61,1 milliárd jüanra (7,4 milliárd dollár) emelkedett az amerikai mezőgazdasági minisztérium, az USDA adatai szerint. A bor 15 százalékát teszi ki a Kínában forgalmazott alkoholos és alkoholmentes italoknak. A szőlőből készült bor azonban nem különösebben elterjedt Kínában és ennek is jó egyharmada palackonként kevesebb mint 30 jüanért kel el. Az egy főre eső borfogyasztás 0,22 liter volt 2003-ban, szemben a franciaországi 59 literrel, az amerikai 12 literrel és a japán három literrel.

Forrás: MTI

Korábban:

Visszaesett a francia borok exportja

Túltermelés a borok világpiacán

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5