Göran Petersson volt a vitorlásbál vendége

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Jó hangulatú rendezvény keretében osztották ki az év vitorlázóinak járó díjakat. A bál díszvendége a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) elnöke, Göran Petersson volt.

Az Operabálnál kissé visszafogottabb, de a vitorlázás presztízsét kellőképpen igazoló rendezvény zajlott a hét végén a Hotel Intercontinentalban. A rendezvényt megtisztelte az ISAF elnöke, Göran Petersson, de a vendégek között feltűnt Kóka János gazdasági miniszter, Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója, és Hónig Péter, a Dunaferr első embere is.

A bál keretében osztották ki az év vitorlázóinak járó díjakat. A férfiaknál ezt az immár négyszeres világbajnok Majthényi Szabolcs-Domokos András repülőhollandi páros, a nőknél az athéni olimpián szerepelt Weöres Márta-Payr Anna 470-es kettős érdemelte ki.

Az ISAF elnöke a tavaly 75 éves Magyar Vitorlás Szövetség meghívásának eleget téve látogatott el Budapestre, és ennek apropóján emlékplakettet vehetett át Wossala Györgytől, az MVSz elnökétől.

Forrás: deluxe.hu
Wossala György, Hónig Péter, Göran Petterson (Fotó: Tumbász Hédi)

"A magyarok mindig fontos szerepet játszottak a nemzetközi szövetségben, a sportág irányításában, jelenleg például Wossala György az európai szövetség elnöke. A Balaton rengeteg nagy nemzetközi versenynek, Európa- és világbajnokságnak adott már otthont. Nem elképzelhetetlen, hogy Magyarország például megrendezze az ISAF világjátékokat, hiszen 2006-ban erre Ausztriában szintén egy tavon, a Fertő-tavon kerül sor" - mondta el az MTI-nek nyilatkozva a 62 éves svéd sportdiplomata, aki tavaly novemberben került az ISAF élére. "Látványos, izgalmas versenyekre van szükség, ennek érdekében új szabályokat kell alkotni, hogy a lebonyolítás az utolsó pillanatig lekösse a nézőket. Elképzelhető például olyan rendezés, hogy az nyerje a versenyt, aki az utolsó futamban elsőként fut be" - vélekedett Göran Petterson.

A szórakozás mellett természetesen a folyosói beszélgetések során a résztvevők a szakmai kérdéseket is megvitatták. Az érintetteket leginkább az őszre tervezett I. Tengeri Nagyhajós-bajnokság izgatta. A hírek szerint a héten kihirdetik a rendezésére kiírt pályázat győztesét. A viadal persze nem csak a rendezők fantáziáját indította meg, a szaklapokban és az interneten már megjelentek az első hirdetések, amelyek szerint megfelelő összegért bárki befizetheti magát legénységnek a "győztes hajóba".

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5