Szent Andrea Pincészet

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csáki-Tiszavölgyi Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Vulkáni dombok a Nagy-Egyed hegy tövében, a felszínen szőlőtőkék, középkori pincelabirintusok a föld alatt, a pincelabirintusokban hordók, azokban Bikavér, Leányka, Merlot, Cabernet Franc, Kékfrankos. A falakon fekete nemes penész, érintésre csábító, puha, mint a vatta. Ugye kitalálták? Egerben járunk, a Bükk hegység lábánál, ahol már a római korban is szőlőt termeltek. Kétezer éves hagyomány és tapasztalat mutatkozik meg az egri bor minden cseppjében. Most egy olyan pincészettel ismerkedhetnek meg, amely ennek a hagyománynak méltó örököse és követője.

Egerszalókon, az Öreghegyen található a Szent Andrea Pincészet, vezetője Dr. Lőrincz György, bordoktor, kellemes hangú fiatalember, több gyermekes családapa.

Forrás: Deluxe.hu
A birtokot feleségéről, Andreáról nevezte el. Munkáira magas fokú szaktudás és kreativitás jellemző, melyeket nem csupán itthon, hanem külföldön is elismernek. A pincészet borait sorra díjazzák a magyarországi és nemzetközi borversenyeken egyaránt.

Lőrincz György jól ötvözi a borkészítés során manapság túlsúlyba kerülő modern technológiákat a régi, hagyományos módszerekkel. Borait például tojásfehérjével deríti. Legfőbb feladatának a Bikavér hírnevének visszaállítását tekinti, és amilyen szenvedélyesen beszél a témáról, tudjuk, sikerülni is fog neki. Szavaiból árad munkájának szeretete, és a hatalmas szakértelem.

Különleges nevet kapott a pincészet chardonnay-ból és olaszrizlingből álló cuvée-je, mely Bordeaux-ban bronzérmet kapott. A Napborba beleszagolva egzotikus gyümölcsök: mangó, és ananász édes illata csapja meg orrunkat. A zamatos nedűt megízlelve továbbkövethetjük a gyümölcsös vonulatot, és emellett kiérződik az égetett fahordó által kölcsönzött vaníliás aroma is. Fogyasztása 11°C-on ajánlott füstölt halak és borjúhús mellé.

Mostanában kedvenc borom a Szent Andrea Merengő. Lehet ugyan a szokásos, már-már elcsépelt szavakkal jellemezni, de nem érdemes. Ha megkóstolják, rögvest részesei lesznek annak a titoknak, amit itt oldalakon keresztül taglalva sem tudnék megosztani Önökkel. Merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc és kékfrankos házasításából született. Mindenképpen említésre méltó, hogy a világ első superior bikavére, amely mostanra már védett márka. Csokoládé, meggy, testesség, bársonyosság, harmónia, maga a megtestesült borcsoda. Magányos és társas merengéshez egyaránt ajánlott. 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5