A golf története

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A golf eredete messze az érett középkorig vezethető vissza. Természetesen a reneszánsz évszázadaiban űzött játékot nem lehet összehasonlítani a ma ismert golffal és megfelelő források híján a két játék közti rokonság sem bizonyítható, annyi mindenesetre bizonyos, hogy a „goff” vagy „kolf” kedvelt időtöltése volt a brit és németalföldi arisztokráciának.

A mai golf a Skócia keleti partjain elterülő, dimbes-dombos, homokos talajon született meg, a golfpálya eredeti angol neve, a "links" is ezt takarja. Aberdeen, St. Andrews és Leith környékéről indult világhódító útjára ez a páratlan játék, amely mára a világ egyik legszervezettebb profi sportjává vált. A golf mekkájának számító Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews 1754-ben jött létre és máig a legfontosabb szakintézménye a játéknak, hiszen ez a klub adja ki négyévente a golf szabályait, amely a világ minden golfpályáján kötelező érvényű.

Forrás: http://www.islandoflanai.com/

A skót eredetű LINK golf rövid idő alatt az egész Brit-szigeten és Írországban ismert és népszerű lett, olyannyira, hogy a 19. század első felében tevékenykedő Allan Robertson személyében megszületett az első profi golfozónak tekinthető játékos. A legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyt, a British Opent 1860-ban rendezték meg először, amit a szigetországban máig is nemes egyszerűséggel 'The Opennek' neveznek. A Prestwickben megtartott verseny első győztesét Willie Parknak hívták, az elsőnek járó díj pedig egy ezüst kapcsos, vörös szattyánbőr öv, a Challenge Belt volt. 1873 óta a Silver Claret Jug trófeáért (amely magyarul annyit tesz 'boroskancsó') folyik a küzdelem, de az Open idei bajnoka, az amerikai Todd Hamilton 720.000 fontot is kapott győzelméért a kupa mellé.

Ahhoz persze, hogy a golfból mára ilyen nagy és sikeres üzlet legyen, ki kellett lépnie Nagy-Britanniából. Ez a 19. század végén történt meg, az Egyesült Államokban ekkor honosították meg a játékot a Nagy-Britanniából áttelepült, elsősorban skót játékosok. Itt aztán óriási karriert futott be a játék. Ebben nagy szerepe volt annak is, hogy Európában a két világháború és azok következményei nehéz helyzetbe sodorták a golfot és a golfjátékosokat. Sokan közülük az ígéret földjén, az USÁ-ban kerestek menedéket és adták tovább tudásukat. Ennek köszönhetően az 1920-es évektől egyre inkább a tengerentúlra helyeződött át a golf központja és az amerikai játékosok dominanciája is ettől kezdve meghatározó. Jellemző, hogy az utolsó játékos, aki St. Andrews szülötteként nyert Opent, Jock Hutchinson, 1921-ben már az USA színeiben tette ezt.

Nyerjen egy igazi csajos hétvégét Nagy-Britanniában!

Nyerjen egy igazi csajos hétvégét Nagy-Britanniában!

Regisztráljon és az Öné lehet a VisitBritain.hu játékának főnyereménye, egy négy fős londoni utazás!

További részletekért kattintson ide !

 

 

1.  A golf története
2.  A második világháborút követően

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5