Cápauszonylevesen spórol a diplomácia

Címkék: cápa, Kína

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A kínai kormány takarékossági kampányának részeként nincs több luxus a hivatalos fogadásokon és állami utakon - áll a Kínai Kommunista Párt központi bizottsága és az államtanács által közösen jegyzett új szabályozásban.

Az előírások értelmében a jövőben minden indokolatlanul drága ételféleség lekerül a hivatali fogadások menüjéről, kifejezetten tilos a cápauszony, a madárfészekleves és védett vagy vadállatok húsának felszolgálása - írja a rendelkezés.

Ugyancsak tiltólistára kerültek a luxuskategóriás alkoholok és a drága cigaretták, a fogadásokat pedig nem lehet magánklubokban vagy többcsillagos, elit helyeken megrendezni. A rendelkezések szigorodásával a felülvizsgálat is fokozódik: mostantól a fogadások költségeit külön tételként kell feltüntetni a hatóságok költségvetésében, s azokat nyilvánosságra kell hozni - írja elő a dokumentum.A hivatalos utakra szintén vonatkozik a fokozott takarékosság, így a jövőben korlátozzák a delegációk tagjainak számát, és nem engedélyezett számukra például a turistáskodás. A fogadó fél csupán egy ünnepséget tarthat a vendég tiszteletére, utóbbit sem vörös szőnyeg, sem köszöntő rendezvények nem várják majd a repülőtereken és vasútállomásokon. Az előírások nemcsak a kormányzati hivatalokra, de az állami kézben lévő vállalatok és pénzintézetek, valamint a kormány által szponzorált szervezetekre is vonatkoznak - írja a dokumentum.

A kínai kormány az állami hivatalnokok megítélésének javítására és a lakosság bizalmának fokozása érdekében tavaly év végén hirdetett nagyszabású korrupcióellenes és takarékossági kampányt. Az utóbbit illetően egy kampánycsomagot tettek közzé, amely több pontban tisztázza a szükséges intézkedéseket. A hivatalnokok "kötelező szerénysége" eszerint az irodai berendezésektől kezdve az állami ünnepségek dekorációján át a fogadásokon fogyasztható likőrökig számos területre kiterjed, és a statisztikák szerint az előírások hatásosnak is bizonyultak.

A tavalyi év során fogadásokra, állami járművek vásárlására és külföldi tanulmányutakra költött összegek a 2011-es értékhez képest 20 százalékkal csökkentek, és 7,43 milliárd jüant (270 milliárd forint) tettek ki. A szabályokat szigorúan be is tartatják: a Kínai Kommunista Párt fegyelmi szervezetének októberi statisztikái szerint az idei év első kilenc hónapjában országszerte összesen csaknem 17 ezer főre róttak ki büntetést, mert a szabályokkal szembemenő, indokolatlan pazarláson érték őket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5