Bujdosó Pincészet adja idén Somogy borát

Címkék: Bor, Somogy

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Bujdosó Pincészet 2009-es évjáratú, Farkastanya nevű cabernet franc-ját választották az idén Somogy borának szerdán Siófokon. Az italt a megye kiemelt eseményein, nemzetközi és hazai kiállításokon, vásárokon is kínálják majd.

Vörös Tamás, a rendezvény főszervezője, Somogy megye főjegyzője elmondta: immár 15. alkalommal választották ki Somogy megye borát a 8, többségében dél-balatoni pincészet 24 mintájából.

A győztest egy három tagú szakmai zsűri (Molnár Olivér, az Országos Borászati Intézet nyugalmazott igazgató-helyettese; Gádor Dénes, a Dél-Balatoni Borút Egyesület elnöke; valamint Szőke Barna, a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet borászati szakértője), valamint a megye vezetőiből, képviselőiből álló tizenöt tagú társadalmi zsűri választotta ki vakkóstolással, a nemzetközi 20 pontos szabvány szerint.A rendezvényen három különdíjat is kiosztottak. A Somogyi Hírlap bora lett egy új, kéthelyi osztrák borászat, az AX&AX 2012-es évjáratú sauvignon blanc-ja. A Dél-Balaton Borút Egyesület borává választották a Légli pincészet 2011-es évjáratú chardonnay-ját. A Nemzeti Agrárkamara Bora a Bujdosó pincészet 2009-es évjáratú cabernet cuvée-je lett.

A győztes Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borai jól szerepeltek a közelmúlt borversenyein. A pincészet hét borát díjazták a Balatonboglári Borvidék Hegyközségi Tanácsa által nemrég megrendezett Balatonboglári Borvidék Borversenyén is, amelyen 32 bortermelő 106 borát kóstolták végig az ítészek.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5