Börtönbe megy a néhai dáma 89 éves fia

Címkék: Anthony Marshall, csalás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Újabb, talán végső fejezetéhez ért a New York-i társasági élet egyik legnagyobb botránya azzal, hogy megkezdte börtönbüntetése letöltését Brooke Astor mesés vagyonának 89 éves örököse, akit először saját fia jelentett fel az asszonnyal való rossz bánásmód és csalás miatt.

Anthony Marshallt - a New York jó tündéreként emlegetett és 2007-ben 105 éves korában elhunyt társasági dáma fiát - azzal vádolták, hogy ügyvédje segítségével kihasználta Brooke Astor Alzheimer-kór által legyengített egészségi állapotát, és csalással milliókat szedett ki anyja zsebéből. Egyik fia, Philip Marshall 2006-ban polgári pert kezdeményezett ellene, az általa felhozott vádak mellett azonban egy büntetőjogi eljárás is indult. A bíróság hamisítás, összeesküvés és illetéktelenül birtokolt javak ügyében végül bűnösnek mondta ki az örököst, aki a napokban kezdte meg egytől három évig terjedő börtönbüntetését.

-

Mivel az Astor família New York legtehetősebb családjai közé tartozik, az ügy társadalmi életre gyakorolt hatása is nagy hullámokat vert fel. A tanúk 98 nevet tartalmazó névsorában Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár és Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter mellett olyan jelentős közéleti személyiségek szerepeltek, mint Barbara Walters újságíró, Annette de la Renta - Oscar de la Renta divatmogul felesége - és Philippe de Montebello, a Metropolitan Múzeum korábbi igazgatója.

Anthony Marshall fellebbezésekkel három és fél évig próbálta elodázni az ítélet végrehajtását, a napokban pénteken meg kellett kezdenie büntetése letöltését. A férfi Parkinson-kóros, tolószékben ül, éjszakánként oxigént kell kapnia, és nem tud egyedül kimenni, sem öltözködni. Ügyvédei szerint nem fogja túlélni a börtönt. Egyik fia, aki szintén ellene tanúskodott, - többek közt apja második világháborús érdemeire hivatkozva - azt kérte, ne zárják be az idős férfit. A bíró azonban hajthatatlan volt. A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. pedig úgy fogalmazott, az ügy hagyatéka az lesz, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét az idősek kizsákmányolásának járványszerű terjedésére.

Marshall májusban töltötte be a 89-et, ami azt jelenti, hogy jelenleg ő a negyedik legidősebb ember, aki New York államban raboskodik. A legöregebb a maga 93 és fél évével egy John Bunz nevű elítélt, akit felesége meggyilkolásáért 17 és fél év börtönnel sújtottak 2010-ben.

Brooke Astor egyébiránt harmadik férjétől, Vincent Astortól örökölte vagyonát. Fia, Philip Marshall az első házasságából született. A férfi Ivo Dzsimánál harcolt a második világháborúban, Bíborszívvel tüntették ki. Később nagykövet, majd Broadway-producer lett. Anya és fia között nem volt túl jó a viszony, Brooke Astor egy alkalommal állítólag azt mondta: "Bárcsak Tony vitte volna valamire, ahelyett, hogy a pénzre vár".

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5