Borral itatják a marhákat a franciák

Címkék: hús, bor, marha

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Borissza lett több marha Franciaországban: naponta két palack kiváló minőségű bort vedelhetnek, hogy jobb legyen a húsuk.

Az ötlet- és a marhagazda Jean-Charles Tastavy. Kezdetben három tehenét itatta borral: árpából, szénából és gyümölcsből összeállított takarmányukat locsolta meg a szeszes itallal, a tehenek pedig egyből nagyon "boldogok" lettek. Kiváló közérzetük húsukon is érződik, zamatosabbak izmaik rostjai. A marhák nem borjúkoruktól kapják a helyi, délkelet-franciaországi bort, csakis nagykorúként ihatnak, és mindössze 4 hónapon át kapják a "felborozott takarmányt".A mennyiséget Tastavy az orvosok által egészségi szempontból javasolt optimális emberi adag - napi 2-3 deciliter - alapján kalkulálta ki. Mivel a marhák testtömege jóval nagyobb, így akár másfél liter - két palack - bort is ihatnak naponta.

A "takarmánybor" kiváló minőségű: Montpellier környékéről, egészen pontosan Saint-Genies des Mourgues falu szőlőiből származik. A borissza marhák luxushúsáért jó pár mesterszakács lelkesedik, a többi közt a Michelin-csillagos Laurent Pourcel.

"Nagyon különleges a húsuk állaga: gyönyörű, márványos, lágy" - idézte a konyhaművészt a The Daily Telegraph című brit lap.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5