Betiltották a borravalót a luxushotelben

Címkék: hotel, szálloda, borravaló, Elysian Hotel

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

David Pisor luxusszállodájában, a chicagói Elysian Hotelben nem elvárt a borravaló. A tulajdonos elmondta, kifejezetten utálja ezt az intézményt, ezért betiltotta a kötelezővé vált jattot. Cserébe magasabb fizetést ajánl a több dologra is igénybe vehető személyzetnek.

David Pisor ingatlanfejlesztő azt állítja, egyáltalán nem kelti a luxus érzését, ha egyfolytában a fehér kesztyűbe kell csúsztatni bankjegyeket, ezért aztán nemrégiben nyílt chicagói Elysian Hotelben megszüntette az általános borravalórendszert. A vendégeket érkezésekor felvilágosítják, hogy nem szükséges fizetni azért, hogy felvitték a szobájába a csomagokat, vagy kiálltak a kocsijával a garázsból.

usatoday.com
Itt csak egyszer kell a zsebbe nyúlni

Lehet adni, de nem elvárt - ez a szabály van érvényben, viszont egy ilyen helyen nyilván kevesebb lelkesedéssel dolgozik az a portás vagy londiner, aki úgy érzi, ez neki jár. Az általánosan elfogadott "piaci ár" a hasonló helyeken - például az Elysianhoz közeli Four Seasonsben -5 dollár a parkolásért, ugyanennyi egy jó étterem ajánlásáért, és 10 dollár jár a londinernek, aki a csomagjainkat intézi.

Éppen ezért David Pisor olyan munkaérőket alkalmaz, akiknek nincs szállodás tapasztalatuk, hogy az elégedetlenségnek és a megszokásból kinyújtott tenyerek rendszerének elejét vegye. Cserébe magasabb bért kapnak a dolgozók, viszont mindennel foglalkozniuk kell, tehát a portánál váró személyzetnek az ajtó kinyitásától kezdve a csomag felhordásáig vagy az útbaigazításig mindent el kell végeznie.

"Nem hiszem, hogy ez a luxus. Pont nem az. Állandóan az jár a fejedben ahelyett, hogy egyszerűen csak jól éreznéd magad" - fejtette ki a USA Todaynek adott interjúban a borravaló intézményéről a szállodatulajdonos.

 

 

 

3 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

G. A. úr X-ből | 2010. március 20., szombat 18:39:09

Igen, igen, igen!!!

Dödölle | 2010. március 20., szombat 12:08:52

Orvosi körökkel nincs kapcsolata a hapinak ?

Nini Mimi | 2010. március 20., szombat 10:06:45

Végre!

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5