Bemutatkozik a magyar divat Párizsban

Címkék: divat, Párizs, magyar

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Magyar divat Párizsban címmel rendeznek divatbemutatót szombat este a francia fővárosban, a magyar nagykövetség épületében.

Az esemény - amelynek védnökei Doór-Trócsányi Krisztina, a párizsi magyar nagykövet felesége és Szedlacsek Éva, a párizsi magyar katonai attasé felesége - folytatása a 2009 májusában a Párizsi Magyar Intézetben (PMI) a Magyar Divathét keretében rendezett divatbemutatónak, amelyen Magyarországon már elismert, különböző stílust képviselő tervezők mutatkozhattak be. Akkor a meghívott vendégek francia tervezők, a párizsi bemutatótermek és a divattal foglalkozó francia sajtó képviselői voltak.

Léber Barbara
Léber Barbara estélyi ruháit is bemutatják

A szombat esti újabb bemutatóra elsősorban Párizsban dolgozó külföldi diplomaták kaptak meghívást, akiknek lehetőségük lesz a magyar tervezésű ruhák, cipők, ékszerek és táskák megvásárlására is.  

A bemutató a magyar divat megismertetésére és terjesztésére törekszik, kiemelt célja pedig a hazai fiatal tervezők felkarolása. Az est főszervezője Filákovic Anica, Párizsban élő tervező, iparművész, aki az ANJEN színeiben saját, fantáziadús munkával is bemutatkozik.

Léber Barbara - aki több mint tíz éve tartozik a magyar divatvilág élvonalához, alapító tagja az Első Magyar Divattervezők Szövetségének - estélyi, alkalmi és esküvőruha-kompozíciókkal érkezik. A vietnámi gyökerekkel rendelkező Ahn Tuan ruháinak, táskáinak, cipőinek és kiegészítőinek lényege, hogy különleges anyagkezeléssel és kontrasztokkal testesíti meg a modern luxust.

A Magyarországon már jól ismert Vágó Réka cipőkollekcióit mutatja be. Megtekinthetők lesznek még az AIAIÉ-Bespoke design ruhakölteményei, Gyulai Natália iparművész kísérletező kreációi, az ETNOMAD (Raab Rózsa iparművész és Krieser Erika bőrműves) egyedi öltözék-kiegészítői, valamint Juhos Janka ékszertervező, Kiss Alexandra és Paudics Sebastian fiatal tervezők munkái is.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mazsolaa | 2012. január 28., szombat 11:33:23

Én nagyon szeretnék divattervező lenni...és szeretnék a legjobbtól tanulni egyszer...*.* ;) nagyon szépek a ruhák...:D én is szoktam rajzolni és azt mondték h nagyon jól csinálom úgyhogy remélem még vmikor lessz még belőle valami...;) :D Üdv: Krisztaa

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5