Az olaszok tömegesen adják el luxusautóikat

Címkék: luxusautó, olasz

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A római kormány által bevezetett adószigorítás miatt egyre több luxusautó tulajdonosa szabadul meg milliókat érő járművétől, az olasz sajtóban megjelent adatok szerint hetente kétszáz olasz használt luxuskocsi kerül elsősorban a kelet-európai autópiacokra.

Ferrari, Porsche, Mercedes vagy BMW egyre megy, az eddig irigyelt luxusautók birtoklása ma már majdnem bűnnek számít Itáliában, legalábbis vonzza az adóhatóságok ellenőrzését - írta a Corriere della Sera napilap.     


Egyre többen búcsúznak el kedvenceiktől

Tavaly december óta ugrásszerűen megemelkedett az értékes gépjárműveiket eladó olaszok létszáma. Sirio Tardella, a külföldi autógyárak olaszországi szövetsége (Unrae) tanulmányi központjának vezetője több ezerre tette a luxuskocsijától megszabaduló olaszok számát.
   
Loris Casadei, a Porsche Italia vezérigazgatója konkrét adatokat közölt: 2011 decemberéig hetente hatvan használt Porschét adtak el tulajdonosaik. Decemberben, a Monti-kormány által bevezetett luxusadó után heti százhúszra emelkedett a számuk.
  
 Januárban az olasz pénzügyőrség elkezdte ellenőrizni a luxusautó tulajdonosok adóbevallását és az eladott Porschék száma heti kétszázra emelkedett. Egy negyvenezer eurós autót huszonötezerért is eladnak, csak megszabaduljanak tőle, még az autókereskedésig sem mernek vele elmenni, attól tartanak az utcán ellenőrzik őket, mi szállítjuk el az autót - mondta Casadei.    

Az olasz luxusautók piacának Németország, Ausztria és Franciaország mellett leginkább Kelet-Európa számít. Az Ukrajnából, Lengyelországból, a Cseh Köztársaságból, Litvániából és Moldovából érkező bejárónőket és fizikai munkásokat hozó mikrobuszok, visszafelé az olasz luxusautókat vontatják el. A Milánó-Velence autósztráda tele van az Olaszországból távozó luxuskocsikkal - nyilatkozta Gianni Oliosi, a BMW Italia kommunikációs igazgatója.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5