Augusztusban újra rekordon lehet az aranyár

Címkék: arany, árfolyam, rekord

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az arany árának nyár eleji konszolidációját lassú, de biztos növekedés követte augusztusban - közölte az Aranypiac.hu.

Tájékoztatásuk szerint a 4 százalékos, egy hónapon belüli áremelkedést követően a június végi történelmi rekord már csak karnyújtásnyira van, az akkori 1 257 dolláros unciánkénti rekordszintet áttörheti a jegyzés, a megugró technikai kereslet gyors ütemben 1 275 dollárig is hajthatja a sárga fém kurzusát.

www.el-cerrito-coin-exchange.com
Stabilan emelkedhet az arany ára

Az idén az első félévben 14 százalékkal emelkedett az arany árfolyama, ezért számos szakértő számított egy határozottabb visszarendeződésre a nyári uborkaszezonban. A konszolidáció azonban csekély mértékű lett, és az árfolyam már augusztusban - jóval az októberben várt, szezonális keresletnövekedés beköszönte előtt - megkezdte ismételt menetelését.

Az Aranypiac.hu közleménye szerint az aranyár rendkívül stabil, egy lehetséges markáns árcsökkenésnek jelenleg semmi jelét nem látni, az elkövetkezendő 6-12 hónapban 1 300 és 1 500 dollár/uncia közötti prognózisra ad lehetőséget.

Az Arany Világtanács (World Gold Council) legfrissebb negyedéves statisztikáira hivatkozva az Aranypiac.hu közölte: az aranybefektetések iránti kereslet a 2009-es második negyedévi 245,5 tonnáról 534,4 tonnára emelkedett. Az ékszeripari kereslet az emelkedő nyersanyagár ellenére igyekezett tartani magát, és 408,7 tonna alapanyagot fogyasztott, ami mindössze 5 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi adathoz képest. A szórakoztatóipar fokozatos újbóli erőre kapásával 14 százalékkal gyarapodott az arany ipari célú kereslete is, 107,2 tonnára az egy évvel korábbi, 2009. második negyedévi adatokhoz képest.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5