Árverésre készül az aranymúzeum

Címkék: arany, árverés,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Miután a január végi online árverésen nem volt licitáló az aranymúzeum műtárgyaira, rövidesen ismét meghirdethetik azokat, amennyiben a tulajdonos Zelnik István továbbra sem tud megállapodni hitelezőivel - írta a Napi Gazdaság.

A lap hétfői számában azt írta, jó ideje keringenek információk arról, hogy Zelnik István, illetve a nevével jelzett Délkelet-ázsiai Aranymúzeum, valamint a 100 százalékos tulajdonában levő Magyar Indokína Társaság Kft. (MIT) tetemes adósságot halmozott fel, a hitelező bank jelzálogot jegyeztetett be a múzeumnak otthont adó Andrássy úti palotára. Korábban is többen és többször fenyegetőztek végrehajtóval, de Zelnik eddig mindig megegyezett hitelezőivel.

origo.hu

Legutóbb azonban nem sikerülhetett az egyezség, ezért több érintett végrehajtást kért: január utolsó napjaira a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara online árverést hirdetett huszonhat műtárgyra, köztük 300-400 éves ezüst Buddha- és Síva-szoborra, arany ékszerekre, 10-20-40 millió forintos kikiáltási árakon. Amennyiben megegyezés híján ismét árverés lesz, azon jelentősen csökkentett minimumáron (akár az eredeti összeg 35 százalékán) kezdődhetnek a licitek.

Az Andrássy úti aranymúzeum kialakítása Zelnik Istvántól származó korábbi információk szerint 2,5 milliárd forintba került, ebből 1,7 milliárdot fedezett a MIT, a fennmaradó rész a Raiffeisen Bank hitele.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5