Anyagi gondokról panaszkodik II. Albert

Címkék: II. Albert

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Anyagi gondokról panaszkodik II. Albert, a júliusban lemondott belga uralkodó a királyi családnak járó állami támogatások csökkentése miatt - írta a Le Soir című belga napilap csütörtökön.

II. Albert júliusban mondott le a trónról legidősebb fia, Fülöp javára. A királyváltással egy időben csökkentették az uralkodónak és családjának az államkasszából juttatott támogatásokat. Húsz évig, 1993 augusztusától 2013 júliusáig tartó uralkodása alatt II. Albert évi 11,5 millió euróból fedezhette kiadásait. Fülöp trónra lépésével az éves juttatás az addigi összeg kevesebb mint tizedére, bruttó 923 ezer euróra zsugorodott.Az új szabályok értelmében ráadásul a "királyi fizetések" adókötelesek, és az uralkodó családtagjai immár áfát is kötelesek fizetni vásárlásaik után. Jóllehet II. Albert így is évi 700 ezer euróból gazdálkodhat, a Le Soir szerint a 79 éves volt uralkodó gyakran "keservesen panaszkodik" a juttatások alacsony szintje miatt. A lap egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva azt írta, II. Albert úgy érzi, nem úgy bánnak vele, ahogy azt elvárná, és emiatt "nehézségei adódnak".

A júliusban lemondott uralkodónak az állam tartja fenn brüsszeli rezidenciáját, a Belvédere-kastélyt, illetve a költségvetésből fedezik a - hivatalosan a hadsereg járműveként nyilvántartott - luxusjachtjának költségeit is.

Elio Di Rupo belga kormányfő csütörtökön a Le Soirban megjelentekre reagálva leszögezte: a királyi család juttatásainak csökkentése fontos reform volt, amelynek köszönhetően Belgium lett a világ "egyik legmodernebb és legátláthatóbb" monarchiája. Hozzátette azt is, hogy a kormánynak nem áll szándékában "néhány nullával megtoldani" az összeget. Flamand ellenzéki képviselők arra is rámutattak, hogy II. Albertnek van egy villája a Francia Riviérán, illetve lakása van Rómában és Párizs belvárosában is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5