Angela Merkel a egbefolyásosabb asszony

Címkék: lista, Forbes, Angela Merkel

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ismét Angela Merkel német kancellár a világ legbefolyásosabb asszonya Hillary Clinton amerikai külügyminiszter és Dilma Rousseff brazíliai államfő előtt a Forbes magazin idei ranglistája szerint.

Öt éven belül már negyedik alkalommal vezeti Angela Merkel a világ száz legbefolyásosabb asszonyát rangsoroló listát, amelyen politikusok, üzletasszonyok, a média, valamint a szórakoztatóipar, a sport és a divat kimagasló egyéniségei szerepelnek. Tavaly Michelle Obama, az amerikai elnök felesége letaszította trónjáról a német kancellárt, de idén már csak a nyolcadik helyre került.

A Forbes azzal indokolta döntését, hogy Merkel vitathatatlanul vezető szerepet tölt be az Európai Unióban, kulcsszerepet játszik az eurózóna nagyobb integrációjának kialakítását célzó erőfeszítésekben, és időnként abba a senki által nem irigyelt helyzetbe kerül, hogy "meg kell mentenie szomszédait."

30 ezer milliárd dolláros vagyon

Hillary Clintonnak sem volt könnyű az elmúlt egy éve, tekintettel az arab világban zajló drámai eseményekre és átalakulásokra, valamint a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott titkos dokumentumok százezreire.


Merkelnél az erő és a hatalom

A világ száz legbefolyásosabb asszonyának életkora 25 és 85 év között mozog, az átlagéletkoruk 54 év, s összesen 30 ezer milliárd dollárt tartanak ellenőrzésük alatt. Erejük a vagyonukból, hatalmukból, hallgatottságukból, illetve nézettségükből fakad. Huszonketten nincsenek férjnél, huszonkilencen elnök-vezérigazgatók, nyolcan pedig államfők. A politikusok közül Merkel, Clinton és Rousseff mellett ott szerepel Sonia Gandhi (7.), az indiai Kongresszus párt elnöke, Aung Szan Szjú Kji (26.) mianmari ellenzéki vezető, Rania (53.) jordániai királyné, Laura Chinchilla (86.) Costa Rica elnöke vagy éppen Sarah Palin (34.) volt alaszkai kormányzó.

Huszonhatan először kerültek fel a listára, köztük Michele Bachmann, a Republikánus Párt egyik elnökjelölt-aspiránsa, aki a 22. helyen debütált. A The New York Times című napilap kiadásáért felelős Jill Abramson a 12. helyen szerepel.

Oprah zuhanása, amerikai fölény

Meglepetést okozott, hogy az első tíz helyezett között nem szerepelnek olyan népszerű arcok, mint például Oprah Winfrey, az amerikaiak talkshow-királynője. Ő a tavalyi harmadik helyéről a szerény 14. helyre csúszott vissza. A színésznők közül Angelina Jolie a 29. helyen áll, míg az énekesnő Beyonce Knowles a 18. helyre futott be. A showbusiness világából a legjobb helyezést az excentrikus énekesnő Lady Gaga érte el, ő a 11. a ranglistán.

A Forbes a végső, százas listát egy kétszáz jelöltet felvonultató csoportból válogatva állította össze. Három döntő tényező volt a helyezés megállapítása során: a vagyon, a közösségi és hagyományos médiában való megjelenés, illetve az, hogy az érintettek mekkora befolyásoló erővel bírnak.

A listán meghatározó az amerikai jelenlét, a száz helyből 65-öt vittek el az Egyesült Államokból. Ausztráliának, Kínának, Indiának és Nagy-Britanniának mindössze három-három hely jutott, utóbbi adta viszont a rangsor legidősebb tagját, a 85 éves Erzsébet királynőt (49. hely).
    
Az első tíz helyezett:
1. Angela Merkel német kancellár
2. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter
3. Dilma Rousseff brazil államfő
4. Indra K. Nooyi, a PepsiCo vezérigazgatója
5. Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezetésért felelős igazgatója
6. Melinda Gates, a Bill and Melinda Gates alapítvány társalapítója
7. Sonia Gandhi, a Kongresszus párt elnöke
8. Michelle Obama, az Egyesült Államok first ladyje
9. Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója
10. Irene Rosenfeld, a Kraft Foods vezérigazgatója

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5