Angela Merkel a világ legbefolyásosabb asszonya

Címkék: Angela Merkel, hatalom

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Idén is Angela Merkel német kancellár a világ legbefolyásosabb asszonya a Forbes magazin éves rangsora szerint, megelőzve a második helyezett Dilma Rousseff brazil elnököt és az emberbarát amerikai üzletasszonyt, a harmadik helyezett Melinda Gatest.

Ez már az egymást követő harmadik év, hogy Angela Merkel a legbefolyásosabb asszonyok ranglistájának élén áll.

A francia Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap elnöke egy hellyel előrelépve idén a 7. a rangsorban.

Hillary Clinton két hellyel hátrább került tavalyhoz képest, amióta már nem az Egyesült Államok külügyminisztere. Így is az ötödik helyet foglalja el, közvetlenül Michelle Obama first lady mögött, aki a hetedik helyről lépett előre a negyedikre.

-

A listán, amelyen továbbra is az amerikai nők vannak a legtöbben, a legfiatalabb az excentrikus amerikai énekesnő, Lady Gaga (27 éves, 45. hely), a legidősebb pedig II. Erzsébet brit uralkodó (87 év, 40. hely).

A világ 100 legbefolyásosabb asszonya (www.forbes.com/power-women) a csúcstechnológia területén, az üzleti életben, a politikában, előadóművészetben, jótékonysági szervezetekben dolgozik, vagy milliárdos. Hatalmukat a Forbes pénzük, médiabefolyásuk, illetve befolyásosságuk alapján határozta meg.

A listán szereplő nők 26 ország képviselői. Egynegyedük (24) vállalati elnök-vezérigazgató vagy vezérigazgató, akiknek a cége 2012-ben együttesen 893 milliárd dollárnyi jövedelmet állított elő. A csúcstechnológia világában dolgozók közül a legbefolyásosabbak között van Sheryl Sandberg (Facebook, 6.), Virginia Rometty (IBM, 12.), Ursula Burns (Xerox, 14.), Meg Whitman (Hewlett-Packard, 15.) és Marissa Mayer (Yahoo! 32.). Kilencen államfők (Pak Gun Hje dél-koreai elnök idén elsőként került fel a listára, a 11. helyre).

A száz legbefolyásosabb nő Twitter-követőinek száma 153 millió.

Az európaiak között a listán szerepel még a Burberry elnök-vezérigazgatója, Angela Ahrendts (53.), Miuccia Prada divattervező (58.) és a spanyol emberbarát Rosalia Mera, a Zara társalapítója (66.).

A művészek között Beyoncé Knowles énekesnő a 31., Angelina Jolie színésznő a 37., Sofia Vergera színésznő a 38., Shakira kolumbiai énekesnő pedig az 52. helyen áll.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5