Angel Merkel első nyugati kocsiját sokszoros áron adták el

Címkék: Angel Merkel, kocsi, aukció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Több mint 10 ezer euróért kelt el egy internetes árverésen Németországban Angela Merkel kancellár első nyugati gyártmányú személygépkocsija, egy 1990-es évjáratú Volkswagen Golf II, amely csak néhány száz eurót érne, ha nem lenne kapcsolatba hozható az egykori keletnémet politikus nevével.

A hétfőn véget ért online árverésen egy Dirk Fricke nevű berlini vállalkozó vásárolta meg 10 165 euróért a járművet, amelyet cégautóként, sőt a cég reklámautójaként akar használni. A Frisch-Licht nevű cég tulajdonosa azt mondta, hogy nem politikai szimpátia vezérelte a vásárlásban, pusztán azt akarta megakadályozni, hogy külföldre kerüljön az autó, miként az a mostani pápa egykori gépkocsijával történt.
   
Joseph Ratzinger bíboros, a későbbi XVI. Benedek pápa ugyancsak 1990-es évjáratú szürke Volkswagen Golfját 2005-ben egy amerikai vevő vásárolta meg 190 ezer euróért.zimbio.com
Sokat ér a neve
   
A most eladott fehér "kancellári" Golfot az autó okmányai szerint Angela Merkel egy hónappal az 1990. október 3-i német újraegyesítés előtt vásárolta, akkor, amikor megszűnő keletnémet ellenzéki mozgalmából átlépett a (nyugat)német kereszténydemokrata pártba (CDU).
   
Az autót Merkel 1994-ig, a Helmut Kohl kormányába való bekerüléséig használta, de csak 1996-ban adták el, közben a férje, Joachim Sauer használta.
   
A 190 ezer kilométert futott autót egy berlini lakos bocsátotta áruba, miután az okmányokból felfedezte, hogy az egy éve leselejtezésre érettként megvásárolt autó első tulajdonosa minden valószínűség szerint a jelenlegi kormányfő volt. Bár a kancellári hivatal nem erősítette meg, hogy Merkel autójáról van szó, az eladó mellékelte a Golfhoz a hajdani forgalmi engedélyt, továbbá fényképeket, amelyeken az autó a kancellári hivatal előtt parkol.
   
A Merkel-féle Golfot csak a második nekifutásra sikerült eladni, mert az első aukción ál-ajánlattevők merő tréfából irreálisan magasra, 130 ezer euróra hajtották fel az árat, amelyet aztán nem fizettek ki. A második aukciót már szigorúbb részvételi feltételekkel hirdette meg az eBay.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5