Hárommilliárdért elkelt az ökokastély

Címkék: Egyesült Államok, kastély, ház, ingatlan

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Frank McKinney, akit rock’n’roll-fejlesztőként is emlegetnek, megépítette az Egyesült Államok első ökokastélyát. Az amerikai luxusingatlan-piac újraéledésének rendkívüli példája a szeptemberben 15,5 millió dollárért, 3 milliárd forintért értékesített zöld villa.

Bali, Fidzsi, Tahiti és Hawaii letisztult, környezettudatos kivitelezői megoldásaiból nyert inspirációt a világ egyik legellentmondásosabb üzletembere, hogy a floridai Manalapán elsőként vállalkozzon monumentális méretekben és luxuskivitelben egy káprázatos ökokastély megalkotására.

Florida Investment
A látszat ellenére energiatakarékos

Az óceánra néző, végül 15,5 millió dollárért (3 milliárd forintért) értékesített, háromszintes palota hét hatalmas hálószobával és tizenegy fürdővel rendelkezik, és McKinney büszkeségére, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelve a hatóságok (U.S. Green Building Council) energiatakarékosnak nyilvánították az építményt.

A kosárlabdapálya tetején elhelyezett napkollektorok átlagosan két-három család számára is elegendő energiát termelnek, és egy speciális, gazdaságos vízrendszer tölti újra kéthetente a medencét. Az energiatakarékos izzók használatával pedig kb. 70 százalékkal tudják csökkenteni a fogyasztást.

Florida Investment
Akváriumból sosem elég

A modern kastély az Acqua Liana nevet kapta, amely tahiti nyelven vízi virágot jelent, igazi különlegessége ennek megfelelően a víz alatti tűzijáték és egy vízesés a wellness-részben. Az extremitást kedvelő fejlesztő véleménye szerint a belső kialakítás is különleges.

Florida Investment
Kilátás az óceánra

Az Egyesült Államokban McKinney mindig is az élvonalat képviselte az ingatlanmágnások között Trump mellett, de tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy az óceánon túl az ökotudatosság ritkán látott jelenség - mondta Lucskai Róbert, a Florida Investment Marketing budapesti irodájának a vezetője megkeresésünkre.

Az egyik legnevesebb floridai kivitelező cég, a Park Square Homes például az új építésű Veranda Palms házakba, amelyeket 250 ezer dollártól (50 millió forinttól) kínálnak, átfolyó vízmelegítőt, víztakarékos csaptelepeket és WC tartályt, energiatakarékos fénycsöveket, mosogatógépet és légkondicionáló berendezést, valamint hőszigetelt nyílászárókat és elektromos autóhoz töltőcsatlakozást épít be. Az alternatívák keresése ma már tendencia az amerikai ingatlanfejlesztésben is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5