Olasz álomszigetek kalapács alatt

Címkék: sziget, Olaszország, eladó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Álomszigeteket kínálnak eladásra a gazdasági válságtól sújtott Olaszországban.

Megvásárolható a Budelli-sziget, Szardínia egyik gyöngyszeme. Kiindulási ára 2,9 millió euró (848 millió forint). Az egy négyzetkilométer területű, rózsaszín strandjáról ismert sziget egy csődbe jutott milánói ingatlanbefektető tulajdona. Szardínián ítélet született arról, hogy a kicsiny szigetet el kell árverezni. Az ajánlatokat október 1-jéig várják - tudósított az olasz sajtó.

-

Az apró földközi-tengeri szigetet Michelangelo Antonioni Vörös sivatag című filmje tette ismertté. A strand jellegzetes színét az apró kagylók rózsaszín héja adja. Giuseppe Bonanno, a Budellit is magába foglaló szardíniai Maddalena-szigetcsoport Nemzeti Parkjának igazgatója nem aggódik a sziget jövője miatt. A szigorú környezetvédelmi előírások miatt semmit sem szabad a szigetre építeni, még ha magánszemély vásárolja is meg. Ma csupán a gondnok kis háza áll rajta.

Más szigeteket is értékesítenek a krízis sújtotta Itáliában. Egy brókercég a Tirrén-tenger Róma és Nápoly közötti partszakasza közelében fekvő Pontini-szigetvilág legkisebb darabját, Santo Stefanót hirdette meg eladásra.

A sziget a Bourbon-dinasztia idején emelt, 1964-ben bezárt börtönéről híres. A 28 hektárnyi magánbirtokot 22 millió euróért (csaknem 6,5 milliárd forint) kínálják. A vevőnek meg kell elégednie az esővízzel: a sziget nincs csatornázva, az áramot pedig napenergiából nyerik.

A Trieszti-öbölben fekvő Gradótól csupán pár perc hajóútra fekvő Ravaiarina szigetét hárommillió euróért (877 millió forint) árulja Farhad Vladi, az ismert szigetügynök. Ravaiarina egy - jelenleg bezárt - étteremmel, két apartmanházikóval és kis kikötővel is rendelkezik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5