Alain Delon megszabadul óragyűjteményétől

Címkék: óra, gyűjtemény

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kortárs művészeti gyűjteménye és borai után a legnevesebb modelleket is magában foglaló órakollekcióját is elárverezi Alain Delon.

A francia filmcsillag Rolex, Cartier, Blancpain, Audemars-Piguet, Vacheron Constantin vagy épp Breitling márkájú órái április 5-én kerülnek kalapács alá Párizsban. Delon ötven év alatt gyűjtötte össze a százdarabos kollekcióban szereplő órákat.


Nem bírja a posztumusz árveréseket
   
Az árverést megelőzően - március 22. és 24. között - az órák kiállításon mutatkoznak be Hongkongban. A Cornette de Saint Cyr nevű aukciósház jelentős kínai érdeklődésre számít a liciten, mert a színész mind a mai napig végtelen népszerűségnek örvend a távol-keleti országban.
   
"Delon fogalommá vált Kínában, a férfiideál szinonimája a fiatal kínaiak szemében. A katalógus francia és kínai nyelvű lesz" - húzta alá a Cornette de Saint Cyr, amely szerint mint Delon minden gyűjteménye, az órakollekció is a színész egyedi, az aktuális divattól független ízlését tükrözi.

Breitling
Öt Breitlingot is elárvereznek

   
A legszebb klasszikusok között öt Breitling és három Rolex - közte egy Daytona - is van. Utóbbi árát öt-hétezer euróra (1,5-2 millió forintra) taksálják. Az árverés egyik fénypontja lesz várhatóan az Audemars-Piguet műhelyében készült Royal Oak. A színész három filmjében is viselte ezt az órát.
   

Egy Rolex Daytona is új gazdára talál majd


Delon borgyűjteménye novemberben a vártnál két és félszer magasabb áron, több mint 250 ezer euróért (75 millió forintért) kelt el, rangos kortárs művészeti gyűjteménye pedig csaknem kilencmillió euróért (mintegy 2,7 milliárd forintért) talált gazdára 2007-ben.
   
A 76 éves művész úgy fogalmazott, "inkább most akarja elrendezni" gyűjteményeinek sorsát, mert ódzkodik a posztumusz árverésektől.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5