Al Capone hajója a Panama-csatornán

Címkék: Al Capone, hajó, Panama-csatorna

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Több mint 270 hajó halad át hetente a Panama-csatornán, de egyik sem olyan régi és rejtélyes, mint az Isla Morada (Bíborsziget), amelyen Al Capone csempészett alkoholt a XX. század elején a Karib-szigetek és az Egyesült Államok között.

Az első napsugarak fényében mintegy száz turista készül áthajózni az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő csatornán, de "nem akármilyen hajón" - figyelmeztet az idegenvezető, miközben a turisták napkrémmel kenik magukat vagy épp szódavizet tankolnak a beszállás előtt a városban.
   
"Már egy éve látni akartam a csatornát! De nem tudtam, hogy pont Al Capone hajóján" - lelkesedik a mexikói Beatriz Hernandez. "Ez azért egészen más" - teszi hozzá férje, Alberto Segundo, kezében egy sörrel.
   
A 80 kilométeres csatornát - amelyen 1914-es üzembe helyezése óta több mint egymillió hajó haladt át - 165 dollárért (mintegy 37 ezer forintért) lehet átszelni.
   

Hírességek is utaztak már rajta

A 94 tonnás, háromhidas, 96 méteres búvárhajót, az Isla Moradát az Egyesült Államok keleti partvidékén építették és 1912-ben bocsátották vízre Santana néven. Öt luxuslakosztály, pompás akácfa ebédlő és könyvtár volt rajta, és hétfős személyzete volt, amikor Alphonse Gabriel Capone megvásárolta.
   
Az olasz származású amerikai volt Chicago legvéresebb kezű gengsztervezére az 1920-as években, amikor könyörtelen háborút folytatott más maffiaszervezetek ellen az amerikai szesztilalom idején.
   
Whiskyszállító rekorder

A hajón rumot és whiskyt csempésztek a Dominikai Köztársaságból és Kubából a floridai Key West szigetre, amelynek a bíborszínű homokjáról kapta új nevét. "Egyetlen hajó sem haladt át ennyiszer a csatornán" - mondta Juan Carlos Villareal idegenvezető.
   
Al Capone elfogása után a Bíborszigetet az amerikai haditengerészet használta a második világháború idején. Az 1960-as években Panamába került, ahol horgászok úszó szállodája volt, majd a Canal & Bay Tours vásárolta meg, amely napjainkban három-négy utat szervez vele hetente a csatornán át.
   
Az üzemeltető szerint olyan hírességek is jártak a hajón, mint Steve McQueen, John Wayne, Errol Flynn és James Garner.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5