A világ legjobb zsokéja szerint Overdose egy legenda

Címkék: verseny, zsoké, Overdose

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Legendának nevezte Overdose-t Frankie Dettori, az eredményei alapján a világ legjobbjának tartott zsoké, akivel a nyeregben vasárnap a magyar versenyló megnyerte a római Premio Carlo e Francesco Aloisi elnevezésű Group III-as futamot.

Az olasz zsoké a pannoniaoverdose.hu oldalnak adott interjújában felelevenítette: izgatott lett, amikor Mikóczy Zoltán társtulajdonos felkérte, hogy Rómában ő üljön a ló nyergébe.

"Overdose legenda a sprinterek között - mondta Dettori. - A verseny előtt pihent benyomást keltett, ami nem is csoda, hiszen rég versenyzett utoljára. Ám a pályára érve ez elszállt, ott már nem mozgott olyan nyugodtan. A versenyt pedig úgy nyerte, hogy érezni lehetett, a ló maga is győzni akart."

Overdose a római viadalon - amelyen 2008 után másodszor lett első - 1:08.40 perces időeredménnyel haladt át a célvonalon, fél hosszal megelőzve a második Dagda Mort, ezzel pályafutása 16. sikerét aratta. A zsoké a versenyt követően azt mondta, 75 százalékos teljesítményt kért a lótól, s szerinte Overdose a jövőben még legalább öt hosszt javulhat.

"Végül is könnyű győzelem volt, de ahogy már említettem, azért győzött Overdose, mert pontosan tudja, hogyan kell nyerni. És nyerni is akart!" - fogalmazott Dettori, aki hozzátette, reméli, hogy lesz még alkalma a magyar versenyló nyergében ülni, lehetséges helyszínként pedig Hongkongot említette.

pannoniaoverdose.hu
75 százalékos teljesítményt kért a lótól

Overdose a múlt vasárnapot megelőzően legutóbb a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással a negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladással küszködött, ami miatt veszélybe került a karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, utóbb a Royal Ascoton bizonyította egyedülálló tehetségét.

Az elmúlt hétvégén viszonylag hosszú kihagyás után futott ismét, sikere után pedig az is elképzelhető, hogy tulajdonosai télen is versenyeztetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubaji nagy sprintversenyekre.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5