A rúzs százharminc éve

Címkék: rúzs, történet, kiállítás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A rúzs 130 éves történetét bemutató kiállítás nyílt a németországi Halléban. A látogatók megtekinthetik, hogyan vált a kis sminkeszköz a szépségipar egyik legkelendőbb termékévé.

Halle egyik kulturális központjának, a Kunstforum nevű kiállítóteremnek két emeletét is elfoglalják a tárlók, amelyek üvege mögött pontosan 450 színes rudacska mutatja be a rúzs történetét - mondta el Anke Bachmann, az intézmény vezetője a dpa német hírügynökségnek a szombati megnyitó alkalmából.

-

Amikor 130 éve, az 1883-as amszterdami világkiállításon a stiftalakú, selyempapírba csomagolt szépítőszert bemutatták, még luxuscikknek számított. A piros ajkak azonban már jóval a 19. század előtt is divatosak voltak, Nofertiti (más írásmód szerint Nofretete) és az ókori Egyiptom más előkelő asszonyai például folyékony növényi nedvekből kevert folyadékkal díszítették a szájukat - magyarázta Bachmann.

A kiállítás legértékesebb darabjának arany a tokja, és arany púderdoboz is kapható volt hozzá. Egy sminktáskán az MD monogram ragyog: a díszes neszeszerben Marlene Dietrich színésznő szépítőszerei láthatók. Az igazán drága modellek azonban csak az 1960-as évektől kerültek a piacra.

A berlini Rúzsmúzeum tulajdonosa, René Koch szerint a divat változhat, ám a rúzs marad, hiszen vonzza a pillantásokat és jó kedvre derít.

Egy felmérés szerint a német nők 78 százaléka használ rúzst. A szépítőszerre Németországban 2012-ben összesen 64 millió eurót (19 milliárd forint) költöttek, 5,6 százalékkal többet, mint 2011-ben.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5