A Thummerer Pincészet lett az Év pincészete

Címkék: bor, pincészet, díj, elismerés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az egri borvidékhez tartozó, Noszvajon működő Thummerer Pincészet lett a 2011-es Év pincészete. Az erről szóló elismerést csütörtökön Noszvajon vette át Thummerer Vilmos.

A díjat a Magyar Borakadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Szőlő és Bortermelők Szövetsége által delegált 85 szakember szavazata alapján ítélik oda évről évre egy-egy pincészetnek, az idén immár 10. alkalommal. Horváth Csaba, a HNT főtitkára, aki 22 borvidék, mintegy 70 ezer borásza nevében gratulált Thummerer Vilmosnak a díj átadásakor, elmondta: a pincészet tevékenységét mindig is az igényesség és a minőség jellemezte.

Ugyanakkor annak nyomán, hogy saját területén termeli meg a szőlőt, egy komplex, a teljes vertikumot átfogó vállalkozás, hiszen a termeléstől, a borászaton át a vendéglátásig terjed a tevékenysége. Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója elmondta, hogy 1984 óta foglalkozik magánvállalkozóként szőlőtermesztéssel és 1992-ben vásárolta meg a pincészetnek helyet adó telephelyet és pincéket. Elsőként egy héthektáros területen kezdte meg a gazdálkodást és ma már közel száz hektárnyi szőlőterülettel rendelkezik. Valamennyi ültetvényt ő maga telepítette.


Száz hektáron termel szőlőt a Thummerer Pincészet

A vállalkozás évente mintegy 350 ezer palack bor értékesítése mellett több mint 300 millió forintos árbevételt termel. Termékeik között megtalálhatóak a nettó 400 forintos, napi fogyasztásra szánt borok, de olyan több ezer forintos csúcsborok is, amelyek a világon bárhol bátran bemutathatók.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5