A minőségről szólt az első svájci csokoládévásár

Címkék: csokoládé, minőség, vásár

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mennyiség helyett minőséget - ennek a mottónak a jegyében zajlott a hétvégén megrendezett első svájci csokoládévásár Genfben.

A csokoládégyártók az egész országból összesereglettek, hogy legfinomabb áruikkal keltsék fel a vásárlók étvágyát. A cégek nem titkolt szándéka volt, hogy meggyőzzék az évente átlagosan 12 kilogramm csokoládét fogyasztó svájciakat: a mennyiség helyett a minőséget válasszák.

"Itt nincs Toblerone" - jelentette ki Tibor Luka pénzügyi tanácsadó, a vásár szervezője. A rendezvénynek helyet adó egykori Rajna-parti vízerőmű előtt kígyózó sorokból ítélve sokak kíváncsiságát felkeltette a rendezvény.

Csokissimo
A csokiból a kevesebb több, ha minőségi

Roger von Rotz, a Svájc szívéből érkezett csokoládégyártó például igazi ritkaságot hozott a vásárra: nacional kakaóbabból készült csokit. Ezt a kakaófélét már kipusztultnak hitték, amikor pár éve Peruban ismét felfedezték, és a csokoládé szerelmeseinek örömére ismét visszakerült a kínálatba.

"A svájciak még nem értik eléggé a csokoládét" - vélekedett Marc-Philippe Wisson, a nemzedékek óta csokoládét gyártó bázeli Beschle család díjnyertes portékáját kínálgatva a látogatóknak. Sok szakmabeli a borászokéhoz hasonlította a csokoládésok helyzetét: néhány évtizede az emberek nem sokat tudtak a borokról, ám aztán megtanulták értékelni a minőséget, és a jó bor igazán jövedelmező üzletté vált. Ugyanakkor komoly probléma, hogy a világ híján van az igazán csúcsminőségű kakaónak - emlékeztettek a gyártók.

Az első svájci Salon du Chocolat a látogatók számát tekintve messze felülmúlta a várakozásokat. A szervezők máris a 2012 októberére tervezett következő vásárra készülődnek.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5